DEBAT: Åbent brev til Hørsholms hjemmepleje

DEBAT: Udvalgsformand sender åbent brev hjemmeplejens ansatte

Annette Wiencken (K), formand for Social- og seniorudvalget, anerkender, at Hørsholm Kommunes hjemmepleje har været udfordret af personalemangel, og at det har betydet et ekstra mentalt pres for de ansatte.

Kære medarbejdere i hjemmeplejen.

I de forgangne uger har borgmesteren og jeg haft fornøjelsen af at møde først aftenholdet og dernæst alle dagholdene for lige kort at hilse på – og mere vigtigt, sige jer tak for det vigtige og utrættelige arbejde, I gør for vores borgere.

Og i disse dage har vores lokalavis bragt beretninger fra hjemmeplejens medarbejdere, der beskriver både det svære og det, der gør det nemmere, at gå på arbejde i hjemmeplejen.

Jeg vil gerne sige tak for jeres åbenhjertighed og direkte kommunikation. Som formand for Social- og seniorudvalget sætter jeg enormt stor pris på åbenhed og ’direkte tale’, for det er den lige vej til at få løst problemer og undersøgt muligheder for at gøre tingene og forholdene bedre.

Både politikere og administration anerkender til fulde den frustration og usikkerhed, som covid-19 pandemien medførte, ikke mindst for jer, der gennem hele perioden har arbejdet i ’frontlinjen’ med daglig og tæt borgerkontakt. Tak fordi I var dem, der holdt ved på trods af risikoen for selv at blive alvorligt syge.

Vi anerkender også, at Hørsholm Kommunes hjemmepleje har været udfordret af personalemangel, og at det har betydet et ekstra mentalt pres på jer, som en gang imellem har oplevet en lidt for varieret hverdag.

Indlæg fortsætter under foto…

Annette Wiencken var i valgkampen og før hun formand for Social- og seniorudvalget på besøg på hos en ældre Hørsholmborger. Foto: Jette Schrum

Heldigvis er det efterhånden lykkedes at tiltrække flere faste medarbejdere, så jeg håber, at presset tager lidt af. Jeg glæder mig samtidig over, at nogle af jer endda har overskud til at se det positive og udviklende i at blive bedt om at træde til hos andre borgere end ens egne.

Helt overordnet, så er det mit klare indtryk, at borgerne er glade for jer. Det gør mig stolt på jeres vegne, at I formår at levere en tryg og god service for vores svage borgere på trods af udfordringerne. Så hvis nogle af jer måske føler lille nagende tvivl om det modsatte, så har jeres professionalisme altså fået overtaget, og I slår til. Men jeg anerkender, at man ikke kan arbejde på den måde i al evighed.

Jeg ved, at administrationen har fokus på at gøre jeres arbejdsliv så tilfredsstillende som muligt, og jeg kan kun opfordre til, at I alle sammen går til jeres ledere med de spørgsmål, udfordringer og ønsker, som I føler skal adresseres.

De er der for jer, og sammen kan I både hjælpe jer selv og borgere. I mellemtiden glæder jeg mig over, at vi har så engagerede medarbejdere i Hørsholms hjemmepleje.