Caroline springer ud som rollemodel for 30.000 børn

Den 32-årige stangspringer fra Hørsholm er for andet med, når landets skolelever skal deltage i Skole OL 2023

Caroline springer ud som rollemodel for 30.000 børn

Caroline Bonde Holm, 32 år fra Hørsholm, er 19 gange danmarksmester i stangspring og Skole OL-ambassadør for andet år i træk. Pressefoto

Den 19-dobbelte danmarksmester i stangspring og tidligere OL-deltager, Caroline Bonde Holm fra Hørsholm, er sammen med seks andre dygtige sportsudøvere udvalgt som ambassadør for Skole OL 2023.

Her skal hun og de andre være rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakke børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer over hele landet og i den store finale fra 13.-16. juni.

Udfordrende og alsidig

Det er anden gang, at den 32-årige lokale stangspringer, der sidste år blev nummer 4 ved EM, er med som ambassadør.

– Skole OL havde sådan nogle fede arrangementer sidste år. Det var dejligt at se det gode sammenhold mellem børnene og den glæde, som sport kan give til alle. Det vil jeg gerne være en del af igen,” siger Caroline Bonde Holm i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Hun har selv dyrket stangspring i 16 år og mener, at det er en meget udfordrende og alsidig sportsgren.

Artiklen fortsætter under foto…

Caroline Bonde Holm, 32 år fra Hørsholm, er 19 gange danmarksmester i stangspring og Skole OL-ambassadør for andet år i træk. Pressefoto

– Man skal både være stærk, hurtig og kunne noget gymnastisk, men samtidig er det en sport for alle kropstyper – store som små – for der er en stang til alle højder. Men først og fremmest kræver det mod, hvis man skal turde hænge højt oppe i luften med hovedet nedad, siger Caroline.

En olympisk aktivitet

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever, og i år kan elever prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

Udover Caroline Bonde Holm (atletik) er de andre OL-ambassadører Gustav Røn Buskov (triatlon), Megan Gales Dicay (bowling), Nellie Emanuelsen (bueskydning), Errol Williamson (dans), Jakob Ekhard Edsen (orienteringsløb) og Isa Ansar (cricket).