Børn må vente et år: Renovering af skimmelsvamp i Solhuset er mere omfattende

Institutionens børn og personale må vente et år, før de kan vende tilbage til deres institution efter fund af skimmelsvamp og byggesjusk

Børn må vente: Renovering af skimmelsvamp-institution trækker ud

Den integrerede daginstitution Solhuset, der blev indviet i 2011, fik i efteråret konstateret skimmelsvamp i tagkonstruktionen. Skaderne viser sig at være omfattende, og der går et år fra nu, før børn og ansatte kan vende tilbage i huset på Breeltevej. Arkivfoto

De over 100 børn plus personale og forældre i Hørsholms største daginstitution, Solhuset, må væbne sig med tålmodigheder. For de kommer til at vente et helt år, før de kan vende tilbage til institutionen på Breeltevej.

I efteråret blev der konstateret skimmelsvamp i tagkonstruktionen på den kun 11 år gamle institution, der straks blev lukket ned efter besked fra embedslægen.

Solhusets børn og medarbejdere blev i første omgang samlet til nødpasning andre steder i kommunen, indtil der var lavet en mere fast løsning på Slotsmarken i forbindelse med Hørsholm Rådhus og i en tidligere institution på Møllevej i Nivå.

Skader mere omfattende

Den model fortsætter frem til Solhuset igen er indflytningsklar, oplyser Hørsholm Kommune nu i et brev til forældre og medarbejdere. Tidligere har en løsning med pavilloner på Kokkedal Vest været i spil, men det er droppet.

Kommunen forventer, at børn og personale kan vende tilbage til Solhuset i marts 2024.

Renoveringen af Solhusets tag og den skimmelsvamp ramte tagkonstruktion har vist sig at være betydelig større end først antaget. Derfor er det en opgave, Hørsholm Kommune skal sende i udbud.

– Vi er ved at have det endelige overblik over skaderne, som har vist sig meget mere omfattende. En rådgiver hjælper os med at lave det færdige udbud, som vi forventer at have klar om tre-fire uger, oplyser Jørgen Stokbro, leder af ejendomme og facility management i Hørsholm Kommune.

Vil overholde budget

Han kalder det for en meget kompliceret sag, hvor store dele af taget skal fjernes for at kunne udbedre skaderne.

– Vi forventer og tror, at vi kan overholde det budget på 15 millioner kroner, der er afsat til skaderne, siger Jørgen Stokbro.

Skimmelsvampen er opstået efter utætheder i Solhusets tag. Problemerne skyldes dels fejl ved tre skotrender, dels blev montering af solcelle-elementer på taget, der blev foretaget efter nu forældede regler.