Blixen-Ruten klar til efterår

Blixen Museet og Hørsholm får Nordeuropas første kulturvandretur – 17 km rundt i byens herligheder

Hørsholm får Nordeuropas første kulturvandrerute

Hørsholm Kommune støtter Blixen Museets haveanlæg med 100.000 kroner årligt.

Foto: Kenn Thomsen

En ny vandrerute på 17 km gennem Slotshaven, Rungsted Hegn, Rungstedlund, over golfbanen, gennem Folehaveskov og rundt om Arboretet, ventes klar til at åbne som led i Golden Days festivalen 1.-17. september med temaet ”På landet”.

Ruten er et samarbejde mellem Karen Blixen Museet, Hørsholm Egnsmuseum, Arboretet, Dansk Vandrelaug og Naturstyrelsen og skal være den første certificerede kulturvandrerute i Nordeuropa og en del af et stort europæisk rutesystem.

Ruten har ifølge museet både et erhvervs- og turistpotentiale og vil forbedre Hørsholm-borgernes mulighed for at nyde kommunens herligheder.

Artiklen fortsætter under billedet…

Blixen-Ruten er 17 km lang og bliver den første certificerede kulturvandrerute i Nordeuropa. Illustration: Karen Blixen Museet

På vandreturen vil der være 17 lydfortællinger, og der skal udarbejdes et skiltedesign der støtter op om brandet ’Karen Blixen’.

Ruten har både et erhvervs- og turistpotentiale og vil forbedre Hørsholm-borgernes mulighed for at nyde kommunens herligheder

Karen Blixen Museet får nu 50.000 kroner fra Hørsholm Kommune til skilte og vejviser-pile i landskabet.

Hørsholm Kommune betaler i forvejen 100.000 kr. årligt til Karen Blixens Museets haveanlæg. Tilskuddet til vandreruten er ubrugte midler fra denne bevilling.