BILLEDSERIE: Basket-børn lægger oplevelser i kurven

Foto: Peter Leschly, Lars Sandager Ramlow

Omkring 1600 små hænder skal i de kommende dage gribe om basketbolden, når Hørsholm 79ers Basketball i samarbejde med Dansk Basketball Forbund og DGI Basketball holder Minibasketfestival. Turneringen har været holdt i mere end 10 år, og i år deltager 90 hold i hele 11 rækker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

– Deltagerne er mellem otte og 13 år, og turneringen bliver holdt som et afslutningsstævne for sæsonen. Der er pokal og guld til vinderholdene i hver række, mens to'erne får sølv om halsen. Det er dog de gode og hyggelige oplevelser, der er de vigtigste. Derfor spilles der efter reglerne for børnebasket. De tilgodeser blandt andet, at alle får spilletid, forklarer Helle Demuth, der er en af de mange frivillige, der gør det omfattende stævne muligt.

Hun fortæller, at der fra fredag og frem til søndag skal spilles i alt cirka 250 kampe i seks forskellige haller.

– Finalerne i alle 11 rækker spilles søndag i Hørsholmhallen, men stævnet er så stort, at vi både fredag og lørdag også har hold, der spiller i Rådhushallen, på Rungsted Gymnasium, Rungsted Skole og Hørsholm Skole. Derudover låner vi Endruphallen i Fredensborg og Egedalshallen i Kokkedal, lyder det fra Helle Demuth, der sidder i basketklubbens minibasketfestivaludvalg.

Udover de unge, lokale basket-helte og -heltinder kommer holdene fra det meste af Sjælland. Desuden er tre jyske hold og fem svenske tilmeldt turneringen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag…