Alfred i praktik som borgmester: Han laver mere end man lige tror

Morten Slotved havde 15-årige Alfred med til at prøve arbejdet som byens borgmester

Alfred i praktik som borgmester: Mange møder og meget aktiv

15-årige Alfred havde en sjov og anderles uge som borgmesterpraktikant hos Morten Slotved på Hørsholm Rådhus.

– Han er en meget aktiv og går meget op i det. Og så laver han mere end man lige tror.

Sådan lyder skudsmålet om borgmester Morten Slotved fra 15-årige Alfred Wendelboe, der går i 9. klasse på Vallerødskolen og forleden afsluttede sin erhvervspraktik, som lidt utraditionelt var i jobbet som borgmester.

Alfred har med familien boet 12 år af sit liv i Norge, da hans far arbejdede deroppe. Efter de flyttede tilbage til Hørsholm vidste Alfred ikke så meget om det at være borgmester og synes det kunne være interessant at høre mere om det. Med sin mor som mellemkvinde (arbejder på rådhuset) fik han sendt en mail til borgmesterens sekretær og derefter tilbudt den ugelange praktikplads.

– Der er rigtig mange møder, og der var et par stykker, som jeg ikke måtte være med til. Men borgmesteren snakker også med mange borgere. Jeg har været med til et diamantbryllup og en vielse, men jeg har også været en tur rundt i kommunen og haft en sjov dag på materielgården, hvor jeg mødte en masse spændende mennesker, fortæller Alfred.

Det elsker han

Trods sin unge alder interesserer han sig for politik, men han kan ikke lige se sig selv stille op til et valg, som det jo kræver for at kunne indtage borgmesterkontoret i en kommune.

Planen er at starte i 1.g på Rungsted Gymnasium efter sommerferien, selvom han gerne ville have taget gymnasiet i Norge, som han tænker på som sit andet hjemland. Et ønske hans forældre dog ikke ville gå med til, selvom han kunne bo hos en af sine kammerater.

– Norge er jo det, jeg foreløbig kender mest til – og jeg savner virkelig at kunne stå på ski hele vinteren. Jeg elsker at stå på ski, siger Alfred Wendelboe med et smil.

15-årige Alfred havde en sjov og anderles uge som borgmesterpraktikant hos Morten Slotved på Hørsholm Rådhus. Foto: Privat