Årets sportsnavn: Husk glæden

Rungsted Seier Capitals svenske anfører Marcus Olsson er Årets Sportsnavn i Hørsholm

Årets Sportsnavn: Husk glæden

Med titlen som Årets Sportsnavn i Hørsholm følger en miniudgave af skulpturen ’Forskeren’ af Kristian von Hornsleth. Skulpturen af DNA-forskeren Eske Willerslev befinder sig i stor størrelse lige over for Marcus Olssons hjemmebane. Borgmester Morten Slotved overrakte anerkendelsen.

Foto: Fred Jacobsen

– Han er nok en af de bedste ledere, jeg nogensinde har mødt.

Sådan beskriver Finn Rosenthal, leder af Rungsted Ishockeys partnernetværk, Rungsted Seier Capitals anfører gennem de seneste fem sæsoner, Marcus Olsson.

Onsdag aften blev den 36-årige svenske ishockeyspiller så kaldt op på den store scene i kulturhus Trommen for at blive hyldet som Årets Sportsnavn i Hørsholm. Det var noget, der betydert noget for manden, der i de seneste seks sæsoner har spillet over 300 kampe for det lokale ishockeyhold, der fredag aften i den syvende kamp missede endnu en runde om medaljer.

’Tuff’ konkurrencer

– Det er vældig overraskende for mig, sagde Marcus Olsson fra scenen, for konkurrencen om titlen er ’tuff’. Jeg er jo kun en lille del af det, for holdet er det vigtigste. Spillerne og alle omkring holdet, lød det fra Årets Sportsnavn.

Og så mindede han alle de mange andre idrætsfolk, der deltog i årets Idræsstjerner, Team Hørsholm og Hørsholm Kommunes hyldest af alle, der har vundet mesterskaber og på andre måder gjort sig bemærket, at det ikke er resultatet alene, der bestemmer.

– Når du et vist niveau, så betyder resultatet selvfølgelig noget. Det vigtigste er dog, at du har glæden med dig. Husk glæden, lød det fra Marcus Olsson.

Går altid forrest

Indstillingen understreger Finn Rosenthals pointe om Marcus Olsson: Hans lederskab.

– Marcus går altid forrest, tager ansvar og evner at inkludere alle – uanset om det er holdets store profiler, eller om det er første års juniorer. Marcus sætter altid holdet over sig selv. I slutspillet 2021 spillede Marcus med et brækket håndled, en skulder ude af led og et beskadiget knæ, for han ville ikke lade holdet i stikken, lyder det i indstillingen, som Mike Steen Hansen fra Team Hørsholms bestyrelse præsenterede de godt 200 deltagere i Idrætsstjerner for.

Årsagen til succes

Marcus Olsson har i sin tid i Rungsted vundet tre guld-, tre sølv- og én bronxemedalje samt optrådt i Champions Hockey League, ishockeyens svar på Champions League, to gange.

Han er, som det hedder i indstillingen, “årsagen til og katalysatoren for, at Rungsted Seier Capital er gået fra at være et godt ishockeyhopld til at være en del af den absolutte top i Danmark”.

182 blev hyldet

Udnævnelsen af Årets Sportsnavn fandt sted i sædvanligvis festlige rammer i kulturhus Trommen, hvor konferencier Karsten Abrink og borgmester Morteh Slotved hyldede 182 idrætsfolk fra 14 forskellige foreninger.

De mange idrætsstjerner har i løbet af 2022 gjort sig bemærket ved at vinde mesterskaber og opnå andre store resultater i ind- og udland.

Det lokale og nære

– I en tid med krig, inflation og energikrise er det utroligt dejligt, at kunne mødes her om det lokale og det nære. I idrætsstjerner, der har været ude omkring i det danske land og den store verden for at opnå jeres bedrifter, I er her i dag så vi kan være fælles om stoltheden over jeres ekstraordinært idrætspræstationer. Jeres bedrifter vidner om hård træning, stort engagement og ikke mindst en fantastisk passion for jeres sportsgrene, sagde borg,ester Morten Slotved blandt andet.

Du kan se meget mere om idrættsstjerner på www.ugebladet.dk.