Ziegler deler ’godt nyt’: Resultater ser fine ud, men forleden fik min kæreste øje på noget

Ziegler deler ’godt nyt’:  Resultater ser fine ud, men forleden fik min kæreste øje på noget

Michael Ziegler deler sine resultater på Facebook. Foto: Michael Ziegler

“Godt nyt: 48 procent af mine blodceller er dannet af donor”.

Sådan indleder den kræftramte borgmester Michael Ziegler (K) et opslag på Facebook.

– Jeg har tidligere fortalt om den “specialblodprøve”, som jeg har fået taget. Den kan fortælle, hvor mange af mine forskellige blodceller, der er dannet af donors stamceller – og hvor mange, der er dannet af mine egne stamceller. På fagsprog hedder det en Kimærisme Analyse, skriver han og videregiver resultaterne.

– For blodcellerne under ét er det pt 52 procent, der er dannet af mine egne stamceller – og dermed 48 procent som er dannet af donors stamceller. Det er et rigtigt fint resultat på nuværende tidspunkt. Det beviser at donors stamceller har “slået rod”. Hun er med andre ord “flyttet ind”.

Han fortæller, at undersøgelsen løbende vil blive gentaget, og at der over tid gerne skal ’blive mindre af mig og mere af hende’.

– Jeg er samtidig nået til det punkt, hvor jeg skal være meget opmærksom på Graft-versus-host symptomer. Frit oversat betyder det donor-imod-vært. Der er jo aldrig 100 procent vævstypematch mellem donor og patient. I mit tilfælde er der endda lidt dårligere match end normalt, da min donor kun er et match på 9 ud af 10 parametre, skriver Michael Ziegler.

Det betyder det

Michael Ziegler forklarer, at det betyder, at der er risiko for, at immunforsvaret dannet af donorcellerne kan gå til angreb på ham.

– Det er især huden, slimhinderne og leveren, der kan blive angrebet. Det lyder dramatisk – men der er heldigvis midler mod det, hvis det sker. Det vigtige er, at det opdages tidligt, skriver han og fortsætter.

– Faktisk opdagede min kæreste nogle små knopper i min pande forleden. Og viser sig at være Graft-versus-host symptomer. Det er for lidt til, at der skal gøres noget ved det. Men jeg er blevet udstyret med en creme, jeg skal smøre på, hvis det bliver værre.

Ellers glæder jeg mig som et barn til at komme tilbage til borgmesterjobbet. Men jeg må væbne mig med tålmodighed lidt endnu. Jeg er stadig sårbar overfor infektioner og energiniveauet er lavt. Men det er helt som forventet på nuværende tidspunkt.

Michael Ziegler har i et tidligere interview med sn.dk/taastrup fortalt, at han var sikker på, at han ville komme tilbage og sætte sig i borgmesterstolen. Det kan du læse om herunder.