Vil udvide handlingsplan for Læringshuset – men én gruppe mangler

Læringshuset: Skolen skal evalueres, og det bliver ikke kun forældrene, der skal høres.

Hvorfor skal lærerne ikke høres?

Fotoet stammer fra åbningsdagen på Læringshuset, hvor inviterede både kunne få rundvisning på skolen og lytte på oplæg omkring fremtidens skole. Foto: Kenn Thomsen

Høje-Taastrup: Institutions- og skoleudvalget i Høje-Taastrup Kommune har den 10. januar diskuteret en kommende evaluering af den nye skole Læringshuset. Her har man fundet frem til, at man foruden forældrene også vil have eleverne til at evaluere skolen, der åbnede i oktober 2021.

– Evalueringen skal lige udformes først, men vi forestiller os, at det bliver af den type, hvor eleverne får nogle skemaer med spørgsmål med hjem, som de udfylder sammen med forældrene. Det er en sindssygt god måde at arbejde på. Børnene skal også høres, siger Toke Elling.

Han understreger, at evalueringen stammer fra et oprigtigt, nysgerrigt ønske om at vide, hvad forældre og elever mener om den nye skole, der i den seneste tid har været til debat efter at cirka 100 elever og nu i alt 37 lærere er stoppet siden skolen åbnede.

Hvad er din mening?

Deltag i debatten på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.

Ikke råd til lærerne

Hvad med lærerne? Skal de ikke også høres?

– Vi har bedt administrationen kigge på,at få et indblik i personalets synspunkter, men evalueringen går i første omgang på elever og forældre. Men vi er ikke naive. Det ville jo være mærkeligt, hvis personalet ikke også var påvirket, siger formand Toke Elling.

Der er sat 200.000 kroner af til evalueringen, der skal findes inden for skoleområdets nuværende budget.

– Vi synes selvfølgelig også, at lærerne skal høres, men de 200.000 kroner rækker ikke langt nok til at inkludere dem. Skal man have en god, brugbar evaluering, kan det komme til at koste 450.000 kroner, så vi har bedt administrationen om at komme tilbage med et alternativ. Vi har desuden en årlig evaluering med lærerne, siger viceborgmester Esat Sentürk (R), der foruden sit medlemskab i institutions- og skoleudvalget også er skolelærer på en privatskole i Høje-Taastrup Kommune.

Heidi Yoma Rasmussen er kredsformand for Danmarks Lærerforening Kreds 16. Foto: Kristian Brasen

Forstår det ikke

Han har fornylig udtalt, at ‘tilfredse lærere giver tilfredse elever’. Et udsagn som formanden for lærerne i Kreds 16 naturligvis underbygger.

– Jeg forstår ikke, hvorfor lærerne ikke skal høres fra start og være en del af evalueringen. Det er vigtigt at lytte til lærernes ønsker. Især når kommunen jo har en overordnet politik om, at man vil fastholde sine lærere, hvilket er svært. Den lærerafgang, vi har set på Læringshuset er voldsom, så derfor er det vigtigt at lytte til dem, siger Heidi Yoma Rasmussen.

Tillidsmanden fra Læringshuset undrer sig også.

– Jeg finder det ærgerligt, at man fra forvaltningens side tilsyneladende nemt kan finde 200.000 kroner til at undersøge Læringshusets udfordringer, når man måske blot kunne lytte til medarbejderne, siger Jørgen Kjær Jensen.

Det bliver firmaet Pluss, der skal stå for evalueringen.

På sn.dk kan du læse listen over krav, som lærerne har sat.

Send et tip

Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756