Viceborgmester om aktion på City 2: – Det er skjult racisme

Høje-Taastrup: Generation Identitær satte banner op på City 2 og affyrede røde røgbomber søndag morgen den 16. april.

Viceborgmester om aktion på City 2: - Det er skjult racisme

Viceborgmester Esat Sentürk bryder sig ikke om sidste weekends aktion på City 2. Foto: Esat Sentürk

– Jeg tager afstand fra den aktion som Generation Identitær havde ved City 2. Jeg synes, at deres budskaber er racisme, som er pakket godt ind, og jeg synes, det er skræmmende, at de gør det så åbenlyst og bruger City 2, siger Esat Sentürk (R), der er viceborgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Grunden til politikerens vrede, som han også har luftet på Facebook, skyldes en aktion som gruppen Generation Identitær foretog sig søndag morgen ved City 2, hvor de hængte en stor banner op med påskriften ’Nej til knivstikkeri – ja til remigration’.

– Jeg synes, deres budskaber er både farlige og forkerte, fordi de generaliserer, så man får det indtryk, at folk med anden etnisk herkomst end dansk er kriminelle. Man skal huske på, at der også findes vellykket integration, siger Esat Sentürk.

Messerschmidt og Vermund på besøg

Ved seneste valgkamp så man flere politikere bruge Taastrup som ramme til negative historier. Blandt andet besøgte Morten Messerschmidt (DF) Taastrupgaard, som også Pernille Vermund tidligere har besøgt. Desuden brugte Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape en tur i S-toget mellem Høje-Taastrup og Albertslund, da han præsenterede partiets seneste tryghedspakke.

– Selvom der har været nogle få episoder, så oplever borgerne i Høje-Taastrup jo generelt, at det er et godt og trygt sted at bo, og derfor irriterer det mig, at vi har fået det stempel, ligesom det provokerer, at Generation Identitær bruger City 2 som scene for deres racistiske budskaber, siger viceborgmesteren.

Han bliver spurgt til, hvorfor det er, at så mange med anden etnisk herkomst end dansk fylder meget i kriminalstatistikkerne.

– Det er rigtigt nok, at mange med anden etnisk herkomst end dansk er en del af kriminalstatistikkerne, men det skyldes jo typisk sociale problemer. De bor i udsatte boligområder, hvor der er en kortere vej til kriminalitet, og hvis de boede et sted med større socioøkonomisk lighed, så vil det også se anderledes ud – jeg synes statistikkerne er misvisende.

– For at løse problemerne skal man forebygge, og kigge på, hvilke sociale værktøjer man kan tage i brug. Jeg har tidligere foreslået, at man havde en skole-hjem-koordinator og studievejledere, der hurtigt kunne gå ind og støtte de familier, der har brug for det, inden det går galt, siger Esat Sentürk.