Høje-Taastrup: Lige nu breder et ønske fra viceborgmesteren i Høje-Taastrup Kommune sig som en steppebrand. Står det til Esat Sentürk (R) skal det være forbudt at brænde koraner af, ligesom Rasmus Paludan fornyeligt har gjort i blandt andet Sverige ved den tyrkiske ambassade, hvilket har ført til en stor diplomatisk krise mellem Sverige og Tyrkiet.
Hans mål er at stoppe typer som Rasmus Paludan, der spreder had mod muslimer, samt tage diskussionen op med, hvor langt ytringsfriheden bør gå.
– Det vigtige for mig er, at vi tør diskutere, hvor ytringsfriheden bør gå. Jeg mener, at vi skal genindføre blasfemiparagraffen, siger Esat Sentürk.
Blasfemiparagraffen blev afskaffet i år 2017.
Han læner sig op af menneskerettighedskonventionen, hvor der blandt andet står, at man ikke må sprede islamofobi og homofobi.
Men generelt går han ind for ytringsfriheden, selvom han til Berlingske podcasten Pilestræde fik sagt, at det skulle være helt forbudt at afbrænde religiøse symboler.
– Det var måske at tage den for langt. Ideen var, at vi skal turde at tale om det. Det er den diskussion, der er den vigtige, siger Esat Sentürk.
Lige nu er der store demonstrationer verden over, efter et oprør i Iran startede. Billeder af ’kvindeundertrykkende’ brændende hijabs går verden rundt, og med den radikale politikers forslag, vil det så også være forbudt.
– Jeg synes, det er en helt anden diskussion. Det skal være frit, om man går med tørklæde eller ej. Min kone går eksempelvis ikke med det. Jeg synes, man blander pærer og æbler, og det er ikke det, der er diskussionen, siger han.
Det siger blasfemiparagraffen
Den, der offentligt driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder
Hvad mener du?
Deltag i debatten på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.
Til Berlingske skriver Radikales Venstres retsordfører Zenia Stampe, at man ikke går ind for et forbud, fordi det er en del af ytringsfriheden, som partiet gerne vil værne om.
Hvorfor går du mod partilinjen?
– Jeg ved godt, det er mod partilinjen. Men jeg er bare uenig med linjen. Jeg vil ikke gøre en større sag ud af det, for jeg elsker også ytringsfriheden, men jeg synes bare, der må være en grænse for, hvordan det bliver udnyttet af folk, der spreder had, siger han.
Kontakt journalisten
Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756