Viceborgmester: Dette er mit mest mindeværdige øjeblik

Byrådsmedlem Esat Sentürk (R) deler her sine største øjeblikke fra byrådssalen på det gamle rådhus, som lige straks skiftes ud med en ny sal, når kommunen flytter ind i Høje Taastrup C.

Esat Sentürk peger på ét særligt byrådsmøde i den gamle byrådssal, der har været det største i hans år som politiker. Foto: Lisbeth Jansen

I forbindelse med, at der den 25. januar 2023 for sidste gang afholdes byrådsmøde i den nuværende byrådssal på Bygaden 2, har en stribe af de siddende byrådsmedlemmer svaret på et par spørgsmål om deres største oplevelser i den sal, de snart skifter ud med en ny på Rådhusstræde 1.

Her er det Esat Sentürk (R), der fortæller.

Esat Sentürk er 33 år og repræsenterer Radikale Venstre. Er 1. viceborgmester og har været medlem af byrådet i Høje-Taastrup siden kommunalvalget 2017.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft i byrådssalen som lokalpolitiker?

– Jeg synes vi generelt er gode til at få en god stemning, hvor der er plads til det sjove, men jeg kan ikke komme med noget konkret eksempel.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Hvilken debat har været den fedeste og hvorfor?

– Ofte er de debatter, hvor vi diskuterer budgettet de fedeste. Her får vi lov til diskutere partiernes politiske syn på, hvordan vi skaber en bedre kommune.

Hvad er den vigtigste lokalpolitiske beslutning, du har været med til at træffe i din tid ved byrådsbordet?

– Jeg vil pege på to beslutninger, som har været vigtige for mig. Den første var, da byrådet blev enig om at godkende vores (Radikale Venstres, red.) partiforslag om pårørendepolitik i 2019. Dette var vigtigt for mig, da jeg personligt mener, at det var noget, vi manglede i kommunen. Den anden var, da vi blev enige om at godkende rammeaftalen om kommunal anvisning. Det ser jeg som en vigtige aftale, da jeg tror på, at det vil skabe en bedre beboersammensætning i vores udsatte boligområder.

Giv et eksempel på et for dig mindeværdigt/stort øjeblik i byrådssalen.

– Det må helt klart være sidste år, hvor jeg som viceborgmester fik lov til styre et helt byrådsmødet i oktober i stedet for Michael Ziegler (der var fraværende på grund af sygdom, red.)

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.