Vanvidskørsel: Kvinde i Tesla fanget af fotovogn

Fire frakendelser af kørekort: Den hurtigst kørte 111 i timen i 60’er-zone

I torsdags blev en kvinde dømt for vanvidskørsel i en Tesla. Det var en af politiets fotovogne, der fangede hende. Foto: Mie Neel

Det var en af Vestegnens Politis fotovogne, der fangede en 38-årig kvinde, da hun med fuld fart kørte ned ad Mølleholmen i Taastrup i en Tesla.

Der, hvor hun blev fanget af fotovognen, måtte hun maksimalt køre 50 km/t, men hun kørte med 104 km/t, og dermed er der tale om vanvidskørsel.

Fordi hun kørte over 100 km/t og med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent, bliver hun dømt efter paragraffen for vanvidskørsel, der blev taget i brug fra 1. april 2021.

Kvinden er idømt 20 dages ubetinget fængsel og er frakendt førerretten i tre år.

Hun erkendte sig skyldig.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Tilfreds med dommen

Senioranklager Helle Severini var i retten med sagen.

– Jeg er tilfreds med dommen, som fuldstændig følger praksis. Her er det væsentligt at pointere, at der er tale om en ubetinget straf, siger hun med henvisning til, at man ved langt de fleste hastighedsforseelser idømmes en bøde.

Men fordi der er tale om vanvidskørsel, ender det med en ubetinget fængselsstraf.

Teslaen, som den 38-årige kørte i, er ejet af et familiemedlem og er blevet konfiskeret.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.