Ud at gå i det blå

Foto: Kenn Thomsen

Tre gange om ugen tager en gruppe af Fristedets medlemmer et par fornuftige sko og en blå T-shirt med teksten 'Ud at gå i det blå' på. Mobiltelefonernes Endomondo-app bliver åbnet og så vandrer de ud i Taastrups gader. Det skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Vandreturene har fundet sted siden april og der er et mål med dem. Medlemmerne træner til Hedelandsdysten, som finder sted lørdag den 5. september.

Og det er ikke kun Fristedets brugere, man kan møde på gaden i blå T-shirts. Knap 60 borgere, som bor på bosteder eller i egen bolig, og som har udviklingshæmning, har tilmeldt sig Hedelandsdysten. Der er arrangeret gå-grupper på flere af bostederne, hvor flere af dem mødes og træner til dysten.

Bent Andersen, Stine Larsen og Michelle Libner er nogle af dem, der går med. De er medlem af Fristedet og er efterhånden blevet helt glade for at gå.

– I starten syntes vi det lød rigtig hårdt, at vi skulle træne til at gå fem kilometer, men nu har vi vænnet os til det. Man er godt brugt bagefter og når vi går, brokker vi os rigtig meget undervejs, men det er mest for sjov, smiler Michelle.