Troværdige vidneforklaringer: To unge dømt for vold på legeplads

To unge dømt for vold på legeplads

Det var legepladsen her, der fandt et overfald sted, som to unge nu er dømt for. Foto: Kasper Ellesøe

Foto: Brian Poulsen

To unge mænd på 15 og 16 år fra Taastrup er idømt 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år for vold på en legeplads i Taastrup.

Det betyder, at hvis de begår noget kriminelt det kommende år, så skal de i fængsel.

Den 15-årige ankede sin dom, mens den 16-årige modtog sin dom.

De to var tiltalt for grov vold, men blev dømt for simpel vold. Det er to forskellige paragraffer i straffeloven.

Det skyldes, at retten ikke fandt alle tiltalepunkterne bevist.

Voldsepisoden fandt sted den 26. september sidste år omkring klokken 12. Her begik de to unge mænd et voldeligt overfald på en anden ung mand på legepladsen ved Østerparken og Axeltorv i Taastrup.

Det var legepladsen her, der fandt et overfald sted, som to unge nu er dømt for. Foto: Kasper Ellesøe

De to, der nu er dømt, kendte ikke rigtig offeret, men der havde været en kontrovers mellem offeret og nogle fælles bekendte nogle dage inden, og det var optakten til voldsepisoden.

To unge fra Taastrup er idømt 60 dages betinget fængsel for vold ved Retten i Glostrup. Foto: Robert Hendel

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Slog ikke med et støtteben

Ved voldsepisoden, der fandt sted den 26. september sidste år, var den 15-årige og 16-årige blandt andet tiltalt for at have sparket og slået den forurettede og trukket ham gennem et buskads. Derudover var de tiltalt for at have slået offeret med et støtteben fra en cykel.

Men det punkt i tiltalen fandt retten ikke bevist. Det skyldtes blandt andet, at et vidne, der blev vurderet troværdig i retten, ikke med sikkerhed kunne sige, at det var blevet brugt. Også den forurettedes forklaring blev vurderet troværdig, og det var med til at de to unge blev dømt.

De to dømte skal også i ungdomskriminalitetsnævnet, som fastlægger målrettede indsatser til kriminalitetstruede unge. Nævnet fastsætter aktiviteter og pligter, der skal hjælpe de unge til et liv uden kriminalitet.

Hos anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi er anklagerfuldmægtig Martin Kristiansen tilfreds med dommen.

– Jeg er tilfreds med dommen i forhold til det, der kom frem i retten fra blandt andet vidnernes forklaringer, siger han.