Trommeslager dræbt i busulykke: “Sov godt, far. Det har været nogle gode 14 år med dig”

Ulykke: 45-årige Josua Lander Madsen, der er kendt fra metalbandet Artillery, mistede livet efter at blive påkørt onsdag aften af en bus på den mørke landevej Snubbekorsvej. Han var på vej hjem på gåben efter at have øvet med nyt band. Afdødes søn har skrevet rørende sidste besked til sin far.

45-årige Josua Lander Madsen, der er kendt fra metalbandet Artillery, mistede livet efter at blive påkørt af en bus onsdag aften på den mørke landevej Snubbekorsvej. Han var på vej hjem på gåben efter at have øvet med nyt band. Afdødes søn har skrevet rørende sidste besked til sin far. Privatfoto

– Vi er helt knuste. Sorgen kommer og går i stød, siger Joan Junggren, der er mor til den 45-årige mandlige musiker, som onsdag aften mistede livet, efter han blev ramt af en bus, der kørte sin vante rute 115 på Snubbekorsvej.

– Beskeden om ulykken fik jeg af to politibetjente klokken 2 om natten. Jeg blev så chokeret, og min datter og svigersøn kom. Det var en stor sorg at fortælle det til mit barnebarn (den afdødes søn.red.), fortæller Joan Junggren.

Dagen efter var den 45-åriges nærmeste familie – inklusiv hans mor og teenagesøn – forbi ulykkesstedet med påskeliljer, som er placeret i vejkanten på Snubbekorsvej.

60 påskeliljer markerer det sted, hvor den 45-årige trommeslager fra Vridsløsemagle blev ramt af en bus onsdag aften den 8. marts lige før klokken 21.47. Det er hans familie, der har lagt blomsterne her. Foto: Lisbeth Jansen

På vej hjem fra øvesession

Joan Junggrens nu afdøde 45-årige søn er Josua Lander Madsen, der i 10 år var trommeslager for thrashmetal-bandet Artillery – et band med rødder i Høje-Taastrup, som er kendt på verdensplan, hvor de lige nu er på stor turne i Sydamerika.

Josua Lander Madsens mor fortæller, hvordan han tidligere har rejst hele verden rundt med bandet, som også optrådte til festivalen Copenhell sidste år.

Trommeslageren var dog lige begyndt i et nyt band, og onsdag aften havde han været sammen med dette band for at øve. Det var på en gåtur fra Høje Taastrup Station og hjem til Vridsløsemagle, hvor han og familien bor, at musikeren blev ramt af en kørende bus i aftenmørket.

– Jeg er så ked af det. Josua var på vej hjem til Vridsløsemagle, efter at han havde været ude at øve med sit band. Han kendte vejen ud og ind og har gået ruten i mange år, fortæller Joan Junggren.

Hun og familien ved endnu ikke, præcis hvordan ulykken er sket.

Morgenen efter ulykken lød det fra Vestegnens Politi, at den afdøde formentlig er blevet overset på grund af mørket.

Ved du mere?

Ved du mere om sagen, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Alenefar til teenagesøn

Josua Lander Madsen var alenefar til teenagesønnen Alexander.

– Han var en fantastisk alenefar til sin søn, de elskede hinanden og var uadskillelige. Det er et kæmpe tab for hans søn Alexander, og os som nærmeste familie, siger Joan Junggren.

Det er denne collage med ord og billeder, som sønnen til den afdøde trommeslager Josua Lander Madsen har lavet for at ære sin far. Privatfoto

Med avisen deler hun en collage med billeder og tekst fra et socialt medie, som teenagesønnen har lavet for at ære sin fars minde.

“Sov godt, far. Det har været nogle gode 14 år med dig. Jeg ønskede ikke, at du skulle gå så tidligt, men det er sådan livet er. Du er/var mit alt, den jeg elskede højst. Hvil i fred,” har sønnen skrevet i collagen.

Selv er Joan Junggren taknemmelig for den støtte hun allerede har mærket fra blandt andet sin egen arbejdsplads, Sankt Pauls Skole i Taastrup. Her havde man flaget på halv stang dagen efter ulykken.

Joan Junggren er ansat som lærer på Sankt Pauls Skole. Her havde man hejst flaget på halv torsdag den 9. marts, da de fik nyheden om ulykken på Snubbekorsvej, der endte med, at Joan Junggrens søn døde. Privatfoto

En tragisk ulykke, siger Movia

Politiet fik besked om ulykken klokken 21.47 onsdag aften, og Movia fortæller, at buschaufføren fra ulykken har fået krisehjælp.

– I Movia er vi kede af den tragiske ulykke, men som det er kutyme, er det nu op til politiet at afklare omstændighederne i forbindelse med ulykken, siger Marlene Holmgaard Fris, der er Movias direktør for Kunder og Kommunikation.

Der er ingen belysning på Snubbekorsvej, som er en landevej, hvor man må køre 80 kilometer i timen. Da der heller ikke er fortorv, må eventuelle fodgængere gå på en grøftekant langs med vejen.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.