Tobias Lund holder fast i ungdomstrøjen

Cykling: Taastrup-drengen har fået en ganske fin start på livet som World Tour-rytter hos DSM. I det argentinske Vuelta a San Juan har han på de fire første etaper ikke placeret sig dårligere end nummer 17.

“Megaskuffet” trods kæmperesultat

Tobias Lunds første uge som World Tour-rytter er foreløbig gået over al forventning.Foto: BP Production/Keep Challenging/Team DSM

Inden denne uge havde Tobias Lund Andresen blot to gange i sin unge karriere kørt i top 20 i et løb af den næsthøjeste UCI-kategori (1.Pro/2.Pro)

Nu har den talentfulde rytter til gengæld gjort det fire gange yderligere. Nemlig på samfulde af de første fire etaper af det argentinske etapeløb Vuelta a San Juan.

Og hvis man nu ikke synes, at det lyder som alverdens præstation, så er det det faktisk alligevel. Trods den eksotiske placering langt væk fra cykelsportens epicenter – Europa – er det alligevel et felt med masser af verdensstjerner, der er stillet til start i løbet.

Blandt andre verdensmesteren, det belgiske hundredeårstalent Remco Evenepoel og supersprinterne Sam Bennett og Fernando Gaviria.

I dét fine selskab har Taastrup-drengen Tobias Lund ikke desto mindre opnået følgende placeringer på de første fire etaper: 17, 7, 11 og 13.

I alt rækker det til en placering som nummer seks i det samlede klassement, og det betyder, at Lund på hviledagen efter de første fire etaper bærer løbets ungdomstrøje. En trøje, han faktisk har haft fra og med 2. etape.

Man må dog også være ærlig at sige, at det kommer til at blive uhyre vanskeligt for DSM-danskeren at beholde den placering, for på femte etape venter løbets eneste reelle bjergetape, som slutter med en 19 kilometer lang stigning.