Tiltrængt renovering: Se forskellen på gamle og nye badeværelser

Tiltrængt renovering: Se forskellen på gamle og nye badeværelser

I dag har Grønnehavens lejligheder bittesmå københavner-badeværelser, hvor man nærmest skal stå oveni toilettet for at tage brusebad. Efter renoveringen vil de have brusenicher og forbedret ventilation. PR-foto

Boligforeningen Grønnehaven i Taastrup står over for en stor renovering.

Om lidt over et år vil foreningen være omdannet til 52 nye og topmoderne lejeboliger.

Det er Skou Gruppen, der skal stå for renovering, miljøsanering og modernisering af de nedslidte boliger.

– Det er en meget omfattende totalrenovering, vi kommer til at gennemføre i Grønnehaven, siger Alexander Hermansen, som er tømrermester og partner hos Skou Gruppen og ansvarlig for den nye hovedentreprise.

– Der skal skiftes tagkonstruktion, tag, døre, vinduer og facade samt kloakering. Desuden skal der miljøsaneres for blandt andet asbest, PCB og blyholdigt maling. Endelig er der 10 af de 52 boliger, som skal omdannes til tilgængelighedsboliger. Og alle lejligheder får nye større badeværelser med bruseniche, renoverede køkkener og nye elinstallationer, forklarer han.

Tilgængelighedsboliger er handicapvenlige boliger.

Tiltrængt renovering

Skou Gruppen har sendt billeder af de nuværende toiletter, der ser meget slidte ud, så det er tiltrængt. Man har også sendt billeder af, hvordan toiletterne efter planen kommer til at se ud efter renoveringen.

I dag har Grønnehavens lejligheder bittesmå københavner-badeværelser, hvor man nærmest skal stå oveni toilettet for at tage brusebad. Efter renoveringen vil de have brusenicher og forbedret ventilation. Visualisering: Friis Andersen Arkitekter.

Ud over den gennemgribende renovering af boligblokke og lejligheder bliver der også etableret nye og bedre udenomsarealer omkring lejlighederne med legeplads, fællesarealer og beboerhaver. Ligesom stuelejlighederne får adgang til haverne via nyetablerede trapper samt ramper, som sikrer tilgængeligheden.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

En tiltrængt og meget omfattende renovering

– Grønnehaven er fra 1945 og ligger i et roligt kvarter, som samtidig er tæt på Taastrup Hovedgade. Det er grundlæggende gode boliger, og der er god plads imellem dem til at etablere nogle interessante uderum. Men bebyggelsen er meget nedslidt, og en gennemgribende modernisering er nødvendig. Ikke mindst for at sikre en fortsat god og blandet beboersammensætning, siger Anders Foli Mix, som er projektleder hos Friis Andersen Arkitekter, der er boligforeningens totalrådgiver.

Den helhedsplan, som Friis Andersen Arkitekter har udformet sammen med boligselskabet, skal fremtidssikre Grønnehaven.

– I dag har lejlighederne bittesmå københavner-badeværelser, hvor man nærmest skal stå oveni toilettet for at tage brusebad. For at fremtidssikre boligerne inddrager vi en del af værelset for at kunne tilføre badeværelserne egne brusenicher, og i badeværelserne kommer der ny og forbedret ventilation, siger Anders Foli Mix.

Skou Gruppen har netop indgået kontrakt om en gennemgribende renovering, miljøsanering og modernisering af nedslidte men velbeliggende boliger i boligforeningen Grønnehaven i Taastrup.

I forbindelse med projektet er det kun beboerne i de lejligheder, som skal slås sammen og omdannes til tilgængelighedsboliger, som bliver genhuset. Det stiller krav til planlægningen af ombygningen af lejlighederne og håndværkernes rutiner. De fleste lejligheder skal nemlig renoveres, mens de er beboede:

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

– Fra boligforeningen og totalrådgiverens side er der gjort et stort arbejde for at inddrage beboerne og forberede dem på hele forløbet, siger Alexander Hermansen og tilføjer:

– Men vi kommer naturligvis til at tilrettelægge vores arbejde, så vi generer beboerne mindst muligt. Det handler om at være i hver lejlighed så kort tid som muligt og om at rydde op efter os. Desuden skal vi hele tiden have frie og sikre veje til beboerne, når de færdes til og fra lejlighederne, mens vi bygger om.

Mens byggeriet står på, bliver der opsat skurvogne med toilet- og bad til de beboere, som midlertidig ikke selv har noget badeværelse.

Skou Gruppen A/S er hovedentreprenør på renoveringen, Friis Andersen Arkitekter A/S er totalrådgiver, ingeniør er Søren B. Nielsen A/S, mens Niels Lützen landskabsarkitekter ApS er landskabsarkitekt på projektet.