Står til oprykning: TIK’s herrer håber på opbakning torsdag

Håndbold: TIK Håndbolds herrehold er meget tæt på oprykning til 1. division – noget de har arbejdet intenst på længe, og som ikke er sket slutningen af 1990’erne.

Kæmpe brag: Ikke set siden 90’erne - Torsdag kan det ske

Torsdag aften skal TIK’s håndboldherrer i de blå kamptrøjer, når de skal spille matchkamp om oprykning til 1. division mod IF Stadion. På billedet er det en situation fra weekendens kamp mod Nordsjælland Håndbold. Foto: Allan Nørregaard

Foto: Allan Noerregaard

Torsdag aften i denne uge, når dommerens fløjte lyder klokken 19 i Taastrup Idræts Haller, begynder en vigtig kamp på to gange 30 minutter for TIK’s håndboldherrer.

Her skal de nemlig spille mod IF Stadion i en 2. divisionskamp, og hvis Taastrup-herrerne vinder, rykker de op i 1. division. Her har herreholdet ikke spillet siden sæsonen 1997/98.

Inden kampen ligger TIK på førstepladsen i deres pulje i 2. division, mens IF Stadion ligger på den tredjeplads samme sted.

Her en situation fra TIK Taastrups seneste kamp i 2. division mod Nordsjælland Håndbold. Foto: Allan Nørregaard

Arbejdet på det i fem år

Det er en meget spændt sportschef for TIK-herrerne Jan Rasmussen, der sætter ord på, hvad det betyder, at holdet er så tæt på oprykning.

– Det betyder naturligvis meget, at vi nu har mulighed for at realisere den plan, vi lagde for cirka fem år siden, da vores talentfulde U16 hold vandt DM-guld, siger Jan Rasmussen.

Hvornår spillede TIK sidst i 1. division?

TIK Håndbolds herrehold var sidst i 1. division tilbage i sæsonen 1997/1998.

Man spillede i Serie 2 tilbage i 2011, og med hele fire oprykninger, kom holdet tilbage i divisionerne og har de seneste fire sæsoner været placeret i toppen af 2. division.

Kilde: TIK Håndbold

– Vi har igennem de sidste år arbejdet stenhårdt i kulissen for at sikre et set up, der skulle give os muligheden for at spille med om oprykning til 1. division, siger han og fortæller, at holdet sidste år endte på en andenplads i 2. division, hvor holdet tabte oprykningsfinalen over to kampe.

– At vi så her allerede sæsonen efter står med denne matchbold og mulighed for at rykke direkte op i den landsdækkende 1. division, er vi selvfølgelig super glade for, tilføjer han.

Han lover “fejring med manér” sammen med tilskuerne, hvis kampen vindes torsdag.

Herefter vil holdet og klubben gå i gang med at forberede sig til næste sæson.

Såfremt holdet rykker op i 1. division, skal spillerne blandt andet ud på nogle længere køreture til blandt andet Jylland for at spille kampe.

Derfor sender sportschefen en venlig opfordring til det lokale erhvervsliv i Høje-Taastrup om at bakke op om holdet i form af sponsorater.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Håber på massiv opbakning

Sportschefen håber meget, at så mange som muligt vil møde op torsdag i Taastrup Idræts Haller og støtte TIK’s handboldherrer.

Alle interesserede kan se kampen som publikum i hallen på Parkvej.

– Vi plejer at have stor opbakning på hjemmebanen i Taastrup Idræts Center. Men specielt denne dag har holdet og klubben ekstra brug for opbakning. Vi håber derfor, at så mange tilskuere som muligt vil finde vej til Taastrup Idræts Center og støtte holdet, siger sportschefen.

Da TIK og IF Stadion mødtes i kamp tilbage i december i Brønshøj blev resultatet 20-22 til TIK.

Senest har TIK-herrerne i den forgangne weekend vundet over Nordsjælland Håndbold i Helsingør med cifrene 25-33 i en udebanekamp, og torsdag aften er det sæsonens sidste hjemmebanekamp.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.