Skoleelever side om side med OL-stjerner

Foto: Thomas Arnbo
Brønshøj København, 3/12 2010. Indledende heat ved DM-svømning Bellahøj Svømmestadion. Pernille Blume fra Sigma Nordsjælland svømmer 400m fri.
   Foto: Thomas Arnbo.
Brønshøj København, 3/12 2010. Indledende heat ved DM-svømning Bellahøj Svømmestadion. Pernille Blume fra Sigma Nordsjælland svømmer 400m fri. Foto: Thomas Arnbo. Frederiksborg Amts Avis Sj¾llandske Medier A/S

På grund af skimmelsvamp i Bellahøj Svømmestadion skal Taastrup Svømmehal i år være vært for det store svømmestævne Danish Open og DM for juniorer. Danish Open fungerer også som kvalifikationsstævne til VM i Svømning, hvor svømme-stjerner som Jeanette Ottesen, Emilie Beckmann Mie Ø. Nielsen og Taastrups Daniel Skaaning måske skal deltage.

På grund af det dårlige indeklima kan de dog heller ikke træne i Bellahøj, så frem mod stævnet foregår træningen også i Taastrup Svømmehal for mange af de dygtige svømmere, der var med til OL i Rio i 2016, og som er en del af landsholdet.

Det betyder, at skoleeleverne, der svømmer i den nye del af svømmehallen kan komme til at opleve svømmere

– Eleverne vil bruge seks 25 meters-baner, mens Pernille Blume og nogle af de andre OL-stjerner vil piske rundt på fire 50 meter baner i samme bassin, siger Peter Christensen, idrætsfaglig leder i Høje-Taastrup Kommune, der dog fortæller, at Pernille Blume er skadet og ikke vil være med til stævnet, men træner.

Udover de tidligere OL-deltager er flere talentfulde svømmere også med ved Danish Open, og mange af dem er potentielle OL-deltager, når legene i Tokyo skydes i gang i 2020.

De professionelle svømmestjerner vil svømme om morgenstunden fra omkring 7.30, når de fleste morgensvømmere er oppe af bassinet, så at der vil være flere brugere af hallen, kommer ikke til at betyder meget for de nuværende brugere.

– Vi har heldigvis kapaciteten til det. Der er flyttet en lille smule rundt på nogle tider, men den lokale svømmeklub har også fået lidt mere tid i bassinet, og der er stadig åbent for offentligheden en stor del af dagen, siger Peter Christensen.

Der er åben for offentligheden i hverdagene fra 6-8 og 9.30-14, oplyser Peter Christensen.

Han glæder sig over, at Taastrup har fået muligheden for at afholde det vigtige svømmestævne.

– Det helt vildt. Hvornår har man sidst set 6-8 OL-deltagere træne i Taastrup? Det er super sjovt og en god måde at få lov at vise, hvad vi kan i Taastrup, siger Peter Christensen, der ikke tøver med at kalde det for den største sportsbegivenhed i Taastrups historie.

– Det er helt enestående og uden tvivl det største, især for os, der bevæger os i klordampe, siger Peter Christsensen.

Han har tidligere arbejdet i Danmarks Svømmeunion, og de gode kontakter var en af årsagerne til, at det er lykkes at stævnet rykker til Taastrup.

– Men det vigtigste er, at vi har faciliteterne med 10 baner og den gamle hal til afsvømning. Det går så lidt ud over tilskuerne, da vi ikke har særlig meget plads til tilskuerne, siger han.

Svømmestævnet foregår fra den 5. til den 9. april, og hele Taastrup Svømmehal vil være lukket fra om torsdagen.

På grund af lidt plads, vil der ikke være mulighed for tilskuere at være i hallen, men der bliver mulighed for at følge stævnet via livestream.