Skatteforhøjelser er kommet i spil

Foto: Steffen Ortmann
ARKIV--Det strammer til i banksektoren, og bankerne hænger fortsat på høje udlån. Men Finansrådet vil stadig ikke tale om ny redningspakke. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2008)
ARKIV–Det strammer til i banksektoren, og bankerne hænger fortsat på høje udlån. Men Finansrådet vil stadig ikke tale om ny redningspakke. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2008) Scanpix Danmark

Høje-Taastrup: Et stort underskud truer i de kommende år Høje-Taastrup Kommune, og det har allerede nu fået partierne på barrikaderne.

Socialdemokraterne har ved de to seneste byrådsmøder meldt ud, at de ikke vil være med til at finde de mange millioner i besparelser, som der er lagt op til, hvis ikke de øvrige partier samtidig vil overveje at hæve skatten.

– Vores bekymring er, at I ikke vil være med til en skatteforhøjelse. Vi skal finde besparelser for 100 millioner kroner, og så vil vi godt se hele billedet, så vi ikke kun snakker om besparelser, men også kunne overveje skatteforhøjelser, sagde Thomas Bak (S), da byrådet behandlede budgetprocessen for budget 2011-2014.

Men den idé er borgmester Michael Ziegler (K) ikke med på.

– Hvis vi sætter skatten op uden at have fået lov, så straffes vi ved at skulle aflevere 75 procent af skatteindtægterne til staten. Det synes jeg ikke er det værd, siger Michael Ziegler.

Efter en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL), fik en række kommuner sidste år lov til at hæve skatten med samlet set 500 millioner kroner. De penge blev taget fra kommunernes bloktilskud, og kun særligt trængte kommuner kunne komme i betragtning.

– Vi kunne ikke komme med i puljen sidste år, og det tror jeg heller ikke, vi kan i år, hvis der igen kommer en sådan pulje. Men hvis vi kunne komme i betragtning, vil jeg måske overveje en skattestigning, siger Michael Ziegler.