Her er vinderne af årets TIK-pokaler

Pokalfest: Der var priser til både årets største sportslige præstation, årets ungdomsledere samt en pris for særlig indsats, da idrætsforeningen TIK ved deres årlige fest hædrede frivillighed og sportslige præstationer.

Frivillighed i foreningslivet blev hædret, da TIK for 61. gang uddelte priser til årets pokalfest. Foto: Lisbeth Jansen

Høje-Taastrup: Guldmedalje-vindende landsholdsskytter, to forbilledlige sortbælter samt en kvinde, der bruger sine faglige evner til at gøre en forskel for gravide og sluse nyfødte ind foreningslivet.

Det er altid de sportslige præstationers aften, når Taastrup Idræts Klub holder pokalfest. Det var det også lørdag den 28. januar 2023, da idrætshallen på Parkvej var omdannet til pulserende og livlig festsal for de omkring 300 deltagere – hvor der var særlig spot på de tre nævnte præstationer.

Man er ikke i tvivl om, hvilken klub der fejres, når Taastrup Idræts Klub – TIK – inviterer til fest. Foto: Lisbeth Jansen

Mange traditioner siden 1903

Pokalfesten er en traditionsrig affære. Udover middag, musik og god stemning ved bordene, skal bestemte hyldestsange til klubben og prismodtagerne synges, faner bæres ind og der holdes taler, som hædrer både individer og klubben.

Og i år var ingen undtagelse i klubben, der i år runder de120 sæsoner, da den har eksisteret siden 1903. I omtrent halvdelen af klubbens levetid er der blevet uddelt pokaler som på denne lørdag aften.

Lars Monberg er hovedformand for TIK. Foto: Lisbeth Jansen

– Vi er stolte og glade over at kunne samle så mange mennesker år efter år til vores pokalfest, hvor vi hylder vores mange frivillige. Man hører tit, at det er svært at trække folk til foreningerne, men ikke her. Måske hjælper det, at vi er en flerstrenget organisation, siger Lars Monberg, der er hovedformand for TIK.

Der uddeles altid tre priser til medlemmer, som i årets løb – eller måske endda i mange år – har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats. De tre priser har navnene Lokalavisen Taastrups Pokal, DAGBLADETs Ungdomslederpris samt Taastrup Erhvervsforenings Pokal.

Her er årets prismodtagere ved Taastrup Idræts Klubs pokalfest 2023. Fra venstre mod højre er det Henrik Lindboe, der på vegne af bueskytterne Christoffer Berg og Tore Lindboe Bjarnarsson tog imod Lokalavisen Taastrups Pokal. Ved siden af står Gudrun Rude Nielsen fra TIK Gymnastik, der fik Taastrup Erhvervsforenings Pris. Herefter de to ungdomstrænere Ida Kruse og Mikkel Tønder fra TIK Karate, som fik DAGBLADETs Ungdomslederpris. Foto: Lisbeth Jansen

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Bueskytters dobbelte guldmedaljer gjorde forskellen

Det var de to bueskytter fra TIK Bue, Christoffer Berg og Tore Lindboe Bjarnarson, der havde gjort sig fortjent til at modtage Lokalavisen Taastrups Pokal, som gives på baggrund af en særlig stor sportslig præstation.

Da de lokale bueskytter Christoffer Berg og Tore Lindboe Bjarnarson på festaftenen var afsted til turnering, blev prisen i stedet overrakt til en repræsentant, Henrik Lindboe, fra TIK Bue, som tog imod pris og blomster på vegne af bueskytterne. Foto: Lisbeth Jansen

De to har gennem flere år været fast bestanddel af det danske ungdomslandshold med buetypen compound. Sammen med en tredje bueskytte fra Lyngby vandt de guld i 2022 indendørs EM U21 Compound, og trioen gentog succesen ved udendørs EM. Det var med denne præstation in mente, at de to TIK-bueskytter var indstillet til prisen.

“Begge bedrifter er hver især en stor præstation, men det er første gang, at de samme tre skytter vinder guld i indendørs og udendørs samme år,” lyder det i den begrundelse, som TIK Bue har indsendt til pokaludvalget.

Da Christoffer Berg og Tore Lindboe Bjarnarson på festaftenen var afsted til turnering, blev prisen i stedet overrakt til en repræsentant fra TIK Bue.

Forbilleder er vokset op i karateklub

Helt fra de var små børn har Ida Kruse og Mikkel Tønder fra TIK Karate været en del af klubben. Derfra er de begge vokset til nu at være bærende trænerkræfter og have det sorte bælte.

Deres engagement i klubben udløste til festen DAGBLADETs ungdomslederpris.

Mikkel Tønder og Ida Kruse er to unge fyrtårne i TIK Karate, der fik DAGBLADETs Ungdomslederpris 2023. Foto: Lisbeth Jansen

Ida Kruse har mestergraden 2. dan, mens Mikkel Tønder har den lidt lavere mestergrad 1. dan.

Begge unge karatetrænere har fuldt ansvar for at undervise deres egne hold, sideløbende med at de selv uddanner sig gennem karateforbundet. Mikkel Tønder har fået licens til at undervise i 2022, og Ida Kruse er en del af en fast dommertrup til store stævner.

“Gennem deres høje engagement sikrer de synlighed af Taastrup Karate i forbundet, og de arbejder i høj grad for at dygtiggøre unge mennesker i karate i klubbens daglige undervisning,” lyder det i indstillingen af de to fra TIK Karates formand.

Her står der også, at man også fremadrettet forventer mange gode år fra de to “hvor de på forbilledlig vis vil være fremtiden for klubben.”

Gudrun tager evner som jordemoder med i sportstasken

I mere end 10 år har Gudrun Rude Petersen fra TIK Gymnastik stået i spidsen for “Gymnastik for Gravide” og holdet ved navn “I form efter fødsel”. Her kombinerer hun sin faglige baggrund som jordemoder med en stor erfaring som instruktør. Hun bidrager til gravide og nybagte mødres mentale og fysiske sundhed.

Derudover sørger Gudrun Rude Petersen også for, at børn og voksne kommer videre på andre hold i foreningen, når de er færdige på hendes hold.

Derfor løb hun til pokalfesten med prisen, der gives for en mangeårig og betydelig indsats i klubben. Den hedder Taastrup Erhvervsforenings Pokal.

En meget glad Gudrun Rude Nielsen fik Taastrup Erhvervsforenings Pris for sin mangeårige indsats i TIK Gymnastik med hold for gravide og nybagte mødre. Foto: Lisbeth Jansen

“Hun pakker nemlig både jordemodertasken og sportstasken for at gøre en forskel for gravide, nybagte mødre og deres guldklumper. Hun skaber gode forudsætninger for en tryg fødsel og står klar, når kroppen skal i form efter fødsel. Hun sørger for at styrke motorikken for de små,” står der blandt andet i indstillingen fra bestyrelsen i TIK Gymnastik.

Den kerneværdi at give mennesker redskaber til at kunne klare sig i det samfund, de lever i, fremhæves også som noget essentielt, Gudrun Rude Nielsen giver videre til andre.

“Vi er heldige, at hun er en del af foreningsfællesskabet,” slutter indstillingen.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.