Se billederne: Minister blev klogere på Fremtidens Skole

Foto: Kenn Thomsen, Søren Schaadt Larsen

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) grønne valgtourbus lagde tirsdag formiddag vejen forbi Hedehusene Skole, hvor borgmester Michael Ziegler (K) og den lokale folketingskandidat Merete Scheelsbeck (K) havde sat ham stævne.

– Vi har fået to timer til at fortælle ham om et spændende projekt, lød det fra Michael Ziegler, inden Søren Pape Poulsen steg ud af bussen.

De lokale konservative viste ministeren, hvordan man i Høje-Taastrup Kommune er ved at gentænke folkeskolen. Tegninger over det planlagte skolebyggeri i Nærheden blev vist frem, hvor 1400 elever skal boltre sig på 15.000 kvadratmeter hightech undervisningsplads.

– Hvor stor en check skal man have op, for at bygge sådan en, spurgte Søren Pape Poulsen:

– 400 af de store, svarede Michael Ziegler.

Inde i et klasselokale viste et par børn Søren Pape Poulsen resultatet af et seks uger langt forløb, hvor de havde arbejdet med projektbaseret læring – de havde arbejdet med projekter, om hvordan de kan udvikle aktiviteterne i Hedeland. Så undervisningen på den måde blev mere håndgribelig og dermed mere interessant for eleverne.

– Det har været fedt at arbejde med noget, som har med virkeligheden at gøre, sagde en af eleverne, da han blev spurgt om projektet.

Skoleleder for det kommende læringshus i Nærheden, Kasper Madsen, forklarede, hvordan de har arbejdet med de programmer, rigtige arkitekter bruger, samt en god 3D-printer, for at gøre arbejdet mest muligt realistisk.

Her spurgte Søren Pape Poulsen blandt andet ind til, hvorvidt de havde benyttet matematik i forbindelse med projektet – hvilket eleverne kunne bekræfte, at de havde.