Se billederne: Julen er kommet til Taastrup

Foto: Peter Andersen

Så er julen skudt i gang med den traditionelle tænding af juletræet og den flotte nye julebelysning på Domhustorvet og langs Taastrup Hovedgade.

– Jeg har prøvet det her mange gange før, men jeg tror ikke, at der nogensinde har været så mange mennesker, sagde borgmester Michael Ziegler til de mange fremmødte.

– Har I lagt mærke til den nye julebelysning på hovedgaden? Jeg har brug for hjælp til at tænde dem. Kan I gætte, hvor mange pærer, der er?, spurgte han. Børnene foran scenen gættede på 500, 10.000 og 50.000.

– 300.000 pærer!, sagde borgmesteren og sendte en tak til Taastrup Bymidte for at have sørget for lysene, og en særlig tak til Taastrup Erhvervsforening, der har betalt det meste.

500.000 kroner har erhvervsforeningen betalt til de nye julelys, mens Høje-Taastrup Kommune har betalt 250.000 kroner.

– Er det ikke flot, spurgte den glade borgmester og afbrød sig selv:

– Nåee nej, vi skal jo lige have dem tændt. Vil I hjælpe mig med at tælle ned fra 10? 10,9,8…, lød det fra scenen, inden der kom lys i den flotte juleudsmykning langs hovedgaden.

Selve juletræet lod dog vente på sig, så borgmesteren og de mange fremmødte måtte tælle ned endnu engang, inden det lykkedes at få lys på det store træ.