Se billederne: Beton og gips bliver til skåle og stager

Foto:

Dekorative skåle af beton med rå upolerede ydersider og helt glatte og malede indersider i guld, sølv eller bronze står side om side med gipshjerter og diamantformede lysestager.

De nævnte genstande er nogle af ting, som en gruppe piger har kreeret i løbet af den uge, de har deltaget i krea-værksted i Fritidsklubben FK Engvadgård i Fløng.

Værkstedet er et af de kommunale Aktiv Sommer-tilbud til børn og unge.

Pigerne, der normalt arbejder derhjemme med papirklip, tegning eller maling, har stiftet bekendtskab med nye råmaterialer, værktøj og arbejdsmetoder, ligesom de har fordybet sig og fundet deres egne løsninger og idéer i processen.

– Det er meningen med sådan en uge på krea-værksted, at vi skal give pigerne en god oplevelse her i sommerferien. Her har de mulighed for at udforske deres kreativitet, og netop denne aktivitet ligger fint i tråd med det vi laver til dagligt her på Engvadgård, siger Karina Andersen, der er pædagog i fritidsklubben og tovholder for krea-værkstedet.

– Det sjove ved at få lov at være kreativ på den her måde er, at alting kan ske. Man kan ikke forudse, hvad det ender med. Man bliver også glad af at være kreativ. Det er vigtigt at være nysgerrig og følge materialerne. Vi har et mål, men det er ikke sikkert at vi når derhen eller at det bliver på den måde, vi først havde tænkt. Der kan opstå kaos ved at det hele stivner, men så ved vi, hvad vi skal gøre anderledes næste gang, forklarer Karina Andersen.

Hun fortæller, at det som Aktiv Sommer-aktivitet også handler om at skabe gode relationer til børnene og give dem medinddragelse.

– Pigerne er i løbet af ugen blevet meget selvkørende, og så støtter jeg dem i deres arbejde.

Punkterede balloner

Holdets deltagere står klar med hver deres projekt ved kanten af arbejdsbordet. Det er det sidste hold beton-skåle, der er størknet natten over.

Som forme har de brugt almindelige balloner, der er pustet op i forskellig størrelse.

Med en nål eller en saks får Emilie på 9 år, Josefine på 10 år og Amailie på 12 år på skift hul på hver deres ballon. Luften siver langsomt ud. Og bagefter er det tid til at male indersiden af det størknede beton.

– Det er sjovt at arbejde med ballonerne, og hvis man puster dem i forskellig størrelse, så bliver skålene heller ikke ens, siger Amalie fra Sengeløse.

Derhjemme er hendes foretrukne materialer papir og blyant. Hun går på billedskole, og der bruger hun blandt andet tid på at øve skyggelægning.

For Emilie fra Fløng, er det også nyt at arbejde med gips og beton-afstøbninger.

– Det er rigtig hyggeligt at være her, for vi bruger fantasien, når vi laver de forskellige ting, og jeg har ikke arbejdet med de her ting før, siger hun.

Pigerne er enige om, at de også har lært, at tålmodighed er en dyd, når tingene skal tørre og måske ikke ender som man havde tænkt sig.

Krea-værkestedet på FK Engvadgård fortsætter i denne uge med et nyt hold tilmeldte piger, som blandt andet skal arbejde med perler og smykker.