Salmer: – Det er skønt at kigge i babyernes øjne

Fredag 5. august er der igen babysalmesang i Rønnevang Kirke efter sommerferien. Det foregår klokken 9.30.

Babyerne ligger på små tæpper og lytter til salmerne. Foto: Rønnevang Kirke

Babyerne ligger på små tæpper og lytter til salmerne. Foto: Rønnevang Kirke

Høje-Taastrup: – Det er skønt, når du kan se i babyernes øjne, at de genkender fortællingen, siger sognemedhjælper Trine May Knutzen, der har stået for babysalmesangen i Rønnevang Kirke siden september 2021.

– Når jeg fortæller historien om den søvnige dværg, ved de, hvad der kommer. Og det er rigtig skægt, siger sognemedhjælperen.

Fortællingen kommer midtvejs i forløbet, mens alle sidder i rundkreds ved flygelet. Trine bruger en fingerdukke på tommelfingeren og fortæller med fagter og lyde.

Alle kan deltage

Sammen med organist Henny Holm har Trine May Knutzen sammensat et program både med og uden klaverledsagelse.

– Det er noget helt særligt, når organisten kommer ind i kirkerummet og spiller. Det smukke flygel i Rønnevang Kirke giver fantastisk lyd. Så babyerne oplever både almindelig sang og et dejligt instrument. Det samme gør de voksne, der danser og synger og lærer salmerne at kende undervejs, fortæller rine May Knutzen.

Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at deltage. Du kommer bare med din baby, og man skal heller ikke tilmelde sig hver gang.

Lige nu er der åben på tilmeldingen på hjemmesiden www.forms.churchdesk.com , hvor der kan være op til 12 voksne med babyer.

Når holdet er fuldtegnet, lukkes der for tilmeldingen. Det er gratis at deltage. Efter babysalmesangen er der the, kaffe og saft i et lokale ved siden af kirkerummet.