Sådan bliver P-pladsen ved Danmarks største Plantorama ved Ikea

Klima: Byggeriet af den kommende Plantorama i Taastrup er funderet på nytænkning og løsninger, der gavner klimaet. Overskudsjord genanvendes og regnvandsopsamling og solenergi skal drive centerets dagligdag.

Sådan bliver P-pladsen ved Danmarks største Plantorama

Det nye Plantorama i Taastrup ved Ikea i Taastrup er i gang med at blive bygget. Foto: Plantorama

Høje-Taastrup: Når Plantorama i Taastrup til foråret slår dørene op på ’Vindmøllegrunden’, vil landets største have- og oplevelsescenter været bygget på nye, intelligente løsninger. Ved at genanvende jord på grunden, som ellers skulle køres væk, spares klimaet for mere end 10 tons unødig CO2-udledning. Regnvandsopsamling og solenergi skal bidrage til driften af centeret, og fra rod til bladspids er klimahensyn tænkt ind i forretningen.