Loppemarked afholdes for sidste gang – efter 50 år

Når Sengeløses årlige loppemarked står for døren i den kommende weekend er det på én og samme tid 50 år siden, at det første loppemarked fandt sted og det sidste år, at markedet foregår.

Det bekræfter John Jørgensen, som har været med til at arrangere loppemarkedet næsten lige fra begyndelsen i 1972 – han blev nemlig formand for festudvalget i midten af 1970’erne, og var i øvrigt også med til at starte Sengeløse Byfest op i 1980’erne.

Men John Jørgensen er helt på det rene med, at det er sidste gang, at loppemarkedet foregår, som det er nu.

– Det har jeg det fint med, fastslår han.

– Men jeg håber samtidig, at der på et tidspunkt vil dukke nogle andre op, der er aktive, og som kan lave noget andet eller tilsvarende. For Sengeløse er en meget aktiv by, siger han.

Han fortæller, at årsagen til, at man runder loppemarkedet af her 50 år efter det første, skal findes i en blanding af økonomi og at der skal et ret stort stykke arbejde til at få markedet op at stå.

– Det er et kæmpe stykke arbejde, der ligger bag. Alt foregår frivilligt. Vi er ved at køre lidt træt i det, så vi har besluttet os for, at det er sidste år denne gang, siger han.

John Jørgensen fortæller videre, at Sengeløse Loppemarked er en lidt særlig størrelse, fordi folkene bag i årets løb bruger meget tid på at samle genstande og effekter ind fra privates gemmer, der senere sælges under årets loppemarked. I mellemtiden opbevares de indsamlede ting i et par containere.

Det er til fordel for Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening med forkortelsen SGIF, og driften af foreningens mange hold, at markedet holdes.

Hvad sker der på markedet

Sengeløse Loppemarked foregår den 26.-28. august på Spangåvej 9 ved siden af Sengeløse Hallen.

– Der er virkelig lagt op til det helt store, siger John Jørgensen.

Fredag aften er der picnic, fest og underholdning kl. 19. Her synge Bjarne Opera for ved fællessangen og Mark Sommer spiller musik. Lørdag har loppemarkedet åbent fra kl. 11 til 17 og søndag fra kl. 11-16.

Lørdag er der auktion kl. 14 og livemusik samt åben scene fra kl. 16. Søndag er damefrokosten genindført. Den foregår mellem kl. 11 og 14.