Rema 1000-købmand fik nok: – Nu har jeg snakket med skolen

Skoleelever blev bedt om at holde sig væk fra Rema 1000, men de er nu velkomne igen.

Rema 1000-købmand fik nok efter tyverier: - Nu har jeg snakket med skolen

Det var her i Rema 1000 i Fløng, at temperamentet kortvarigt løb af med den lokale købmand, men nu har der været en fin dialog med skoleledelsen på Fløng Skole. Foto: Daniel Fonseca

I forrige uge kulminerede frustrationen hos den lokale købmand i Rema 1000 i Fløng ved, at han uretmæssigt fik anklaget nogle udskolingselever fra Fløng Skole for at stjæle.

– Jeg lægger mig fladt ned. Temperamentet løb af med mig, sagde købmand Henrik Hedensted efter episoden.

Han forklarede, at man i den lokale Rema 1000 i en periode har oplevet mange tyverier blandt unge i skoletiden, og han fik derfor meldt ud, at ingen udskolingsbørn var velkomne i butikken hverken i skoletiden eller uden for skoletiden.

Klar til boykot

Det fik en utilfreds forælder til tasterne på Facebook, hvor der blandt andet blev opfordret til boykot at Rema 1000.

’Vores børn på Fløng Skole har i dag fået at vide, at de ikke må handle i Rema 1000 fra i dag af, og det er ikke af skolen, men Rema 1000, som her er den dømmende magt. Til info, så handler vi så heller ikke i Rema 10000 mere, hvor vi ellers lagde alle husstandens dagligvareindkøb, og jeg vil opfordre til at andre tager aktivt stilling’,

Langt de fleste bakkede dog købmand Henrik Hedensted op, fordi de godt kunne forstå, at han måtte reagere på tyverierne.

Henrik Hedensted ses her til højre mens hans souschef står til venstre. De vandt sidste år en prsi for at være den virksomhed i kommunen, som var bedst til at løfte det sociale ansvar ved blandt andet at have syv ansatte med handicap. Foto: Lotte Scharff

Vi er et lille samfund, som kun ønsker, at vi holder sammen. Så derfor bliver jeg selvfølgelig ærgerlig over, når nogen stjæler, men alle skal selvfølgelig have lov til at handle her.

Henrik Hedensted, købmand i Rema 1000 Fløng

Men købmanden ønskede slet ikke denne debat, og havde i mellemtiden fået arrangeret et møde med den lokale leder på Fløng Skole.

– Jeg havde en rigtig fin og venlig dialog med skolelederen, og børnene er selvfølgelig velkomne, og det gælder både i skoletiden og uden for skoletiden, siger Henrik Hedensted.

Hvad mener du?

Kom med din mening på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.