Politidirektør hædrer borgere: – Jeg kan mærke, det betyder noget

- Jeg kan mærke, det betyder noget

Politidirektør Kim Christiansen har mandag uddelt dusører til borgere, der har hjulpet politiet eller ydet en særlig indsats. Her er det Mohamad Ismaeil Basha, der står med ham. Foto: Kasper Ellesøe

Foto: Kasper Ellesøe

For politidirektør Kim Christiansen er det altid dejligt at kunne anerkende borgernes indsatser, når de hjælper politiet.

Og det var, hvad der skete mandag, da Vestegnens Politi uddelte dusører og diplomer til borgere, som af betjente var blevet indstillet for deres indsats i en række sager, hvor politiet var indblandet.

– Borgernes indsatser betyder rigtigt meget. Det gør mig glad, at borgerne selv er med og tager ansvar. Vi kan ikke være alle steder, og vi er utrolig afhængige af dem, siger Kim Christiansen, politidirektør hos Vestegnens Politi.

Her overrækker politidirektør Kim Christiansen diplomet til en af borgerne, der har handlet resolut. Det er Lisbeth Henriksen, der modtager dusøren her. Foto: Kasper Ellesøe Foto: Kasper Ellesøe

Betyder noget for dem

Han nyder at anerkende borgerne.

– Det er klart en af de bedre arbejdsdage, og så er det også en mulighed for, at vi kan invitere dem inden for på politistationen, som jo er mindre åben end tidligere, siger politidirektøren, der efter overrækkelsen inviterede borgerne ind i vagtcentralen, ned i parkeringskælderen og til en snak med hundeførere og motorcykelbetjente.

En dusør er en hæder til borgere som påskønnelse for at handle resolut eller modigt eller for bistand til opklaring af forbrydelser.

Sådan står der på diplomerne til dusørmodtagerne

– Og jeg kan også mærke, at det betyder noget for dem. Mange har ikke set noget til hinanden siden hændelserne eller set betjentene på sagen. Her har de set, hvad de har været en del af, siger Kim Christiansen.

Mandag blev der uddelt dusører til personer, der havde hjulpet politiet i i alt fem sager.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.