Plejecentre blev til plejehjem: – Jeg er stolt af beslutningen

Byrådsmedlem Melis Aydin (K) deler her sine største øjeblikke fra byrådssalen på det gamle rådhus, som lige straks skiftes ud med en ny sal, når kommunen flytter ind i Høje Taastrup C.

Plejecentre blev til plejehjem: - Jeg er stolt af beslutningen

Melis Aydin er et af de nyeste medlemmer i det nuværende byråd i Høje-Taastrup. Foto: Lisbeth Jansen

Foto: Fotograf Aasmul Anneli Aasmul Kirkevej 6 2630 Taastrup Denmark

I forbindelse med, at der den 25. januar 2023 for sidste gang afholdes byrådsmøde i den nuværende byrådssal på Bygaden 2, har en stribe af de siddende byrådsmedlemmer svaret på et par spørgsmål om deres største oplevelser i den sal, de snart skifter ud med en ny på Rådhusstræde 1.

Her er det Melis Aydin (K), der fortæller.

Melis Aydin er 28 år og repræsenterer De Konservative. Har været medlem af byrådet i Høje-Taastrup siden kommunalvalget i 2021.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft i byrådssalen som lokalpolitiker?

– Jeg synes generelt, at det er sjovt og fantastisk at opleve stemningen og kulturen i byrådssalen som lokalpolitiker. Det er sjovt og spændende at være en del af et byråd sammen med 20 andre politikere, som har forskellige personligheder, færdigheder og politiske holdninger.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Hvilken debat har været den fedeste og hvorfor?

– Til årets sidste byrådsmøde i december 2022 besluttede vi at nedlægge Ungeklimarådet. Beslutningen blev vedtaget grundet manglende deltagelse af unge borgere. Den manglende deltagelse medførte, at der ikke var ressourcer nok til at etablere Ungeklimarådet. Selvom det var en meget øv-sag for mig, var det motiverende for mig at høre mine byrådskollegaer på tværs af partier opfordre unge borgere i at deltage og medvirke aktivt igennem politik.

Hvad er den vigtigste lokalpolitiske beslutning, du har været med til at træffe i din tid ved byrådsbordet?

– I april 2022 besluttede vi i byrådet at ændre navnene på vores plejecentre til plejehjem. Dette har jeg været meget glad og stolt over at være med til at beslutte. For mig er det vigtigt, at vores kære ældre borgere føler sig værdsat og trygge i deres omgivelser. Det er for mig meget meningsfuldt og nærværende, at vores ældres hjem fremadrettet kaldes plejehjem og ikke andet.

Melis Aidin har siddet i byrådet i Høje-Taastrup siden kommunalvalget i 2021. Foto: Aasmul

Giv et eksempel på et for dig mindeværdigt/stort øjeblik i byrådssalen.

– Et stort og mindeværdigt øjeblik for mig i byrådssalen, var det første byrådsmøde i januar 2022. Vi havde besøg af vores lokale unge borgere fra Ungdomsskolen. De havde udarbejdet et hæfte med "Unges stemmer" hvor i hæftet fremgår der 360 udsagn som er fra de unge direkte til politikerne. Dette hæfte er for mig en meget speciel og meningsfuld gave, da hæftet giver mig motivation og inspiration i at fremhæve de unges stemmer i mit politiske arbejde.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.