Pantstation lukker: – Det er brandærgerligt

Pant: Til efteråret er det slut med at pante større mængder flasker og dåser på pantstationen på genbrugspladsen i Høje-Taastrup Kommune.

Lukker! Snart er det slut

Til november lukker pantstationen i Høje-Taastrup. Foto: Kim Rasmussen

Opdateret 31. marts klokken 15.21 med kommentar fra Vestforbrænding.

Snart er det slut med at pante flasker og dåser på pantstationen på genbrugspladsen i Høje-Taastrup Kommune.

Til efteråret bliver den lukket ned, oplyser Dansk Retursystem

Til november lukker pantstationen i Høje-Taastrup. Foto: Kim Rasmussen

– Det er ikke en nyhed vi er stolte af, for vi ville gerne have den forblev der. Men vi er blevet sagt op af Vestforbrænding, som ejer grunden, fortæller Lars Krejberg Petersen, direktør i Dansk Retursystem.

Han fortæller, det er Danmarks travleste pantstation, og hvert år pantes der 20 millioner dåser og flasker. Det er dobbelt så mange, som de største supermarkeder i landet.

– Det er ekstra ærgerligt, at vi for få år siden lavede en milliondyr ombygning af pantstationen. Så vi er oprigtigt kede af det, siger Lars Krejberg Petersen med henvisning til, at den blev ombygget i 2019.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Har kigget efter nyt sted

Dansk Retursystem vil gerne have en pantstation i Høje-Taastrup Kommune, men det er ikke lykkedes at finde en egnet grund. Det kræver nemlig omkring 1.000 m2 og plads til både lastbiler og personbiler. Og så støjer den, så den kan heller ikke være tæt på beboelse.

Lars Krejberg Petersen viste Dansk Retursystems nye pantfabrik i Høje-Taastrup frem for blandt andet Kronprinsen, da den åbnede i 2020. Foto: Kenn Thomsen

Og det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre at få en grund og en byggetilladelse på plads i tide, og derfor offentliggør Dansk Retursystem nu en lukning i stedet for en flytning, som man håbede på.

– Det er brandærgerligt, så hvis der er andre kommuner, der har plads, så hører vi gerne fra dem. Vi har et åbent sind, det er bare ikke lykkedes i Høje-Taastrup, siger Lars Krejberg.

Der er dog en begrænsning i, hvad grunden må koste.

– Det er ikke en luksusbutik at drive sådan en pantstation, så vi har ikke alverdens penge. Og det er jo vores alles penge, der på en måde går til det, siger han og henviser til, at Dansk Retursystem er en nonprofit-virksomhed, der er reguleret af lovgivning.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Kigger mod naboerne

Nu kigger man i stedet mod nabokommunerne, selvom man helst ville blive i Høje-Taastrup.

– De nærmeste pantstationer er i Køge, Kalundborg og ved Fields. Der mangler en pantstation lige i midten, så det er i det område, vi kigger, siger pant-direktøren.

Der findes også en pantstation i Rødovre, men den er ifølge Lars Krejberg Petersen så travl, at man ikke vil anbefale borgere, der bruger den i Høje-Taastrup at køre derhen.

Hos Vestforbrænding bekræfter man, at samarbejdet ophører.

– Vi tilbød Dansk Retursystem en ny placering på pladsen, men det takkede de nej til og har selv opsagt aftalen med udgangen af 2023, siger Chris Pommer, kontrakt- og driftchef hos Vestforbrænding.