Overvågning kan fælde gerningsmænd

Det er strømmet ind med vrede kommentarer, efter billedet af den ødelagte hjertestarter blev lagt op på Facebook. Foto fra Facebook af Kristine Laura Nielsen
Det er strømmet ind med vrede kommentarer, efter billedet af den ødelagte hjertestarter blev lagt op på Facebook. Foto fra Facebook af Kristine Laura Nielsen

Overvågningsbilleder kan måske fælde de gerningsmænd, som har smadret en hjertestarter, der hang uden for på Fløng Skole. Desuden er Vestegnens Politi blevet kontaktet med henblik på en efterforskning, der kan finde frem til, hvem der står bag ødelæggelsen.

Der er flere overvågningskameraer opsat ved Fløng Skole, og optagelser herfra kan måske identificere de personer, som smadrede hjertestarteren.

De lokale beboere i Fløng er rasende over, at nogen kan gøre noget så tåbeligt som at smadre en hjertestarter. Og på Facebook bliver der taget afstand fra ord som »drengestreger« og »nytårshalløj« til at beskrive ødelæggelsen. Hjertestarteren kan nemlig betyde forskellen mellem liv og død, hvis nogen skulle falde om med hjertestop.

Siden Kristine Laura Nielsen om eftermiddagen nytårsdag lagde et opslag på Facebooksiden for Landsbylauget Fløng Sogn, er det strømmet ind med vrede kommentarer fra lokale beboere, som mener det er helt hjernedødt at ødelægge netop en hjertestarter. Også på landsplan er nyheden blevet spredt på de sociale medier – og nogle synes det er øv, at Fløng skal blive kendt for at være et sted, hvor sådan noget kan ske. Det kan i øvrigt konstateres, at der også har været hærværk mod postkasser i byen, men ingen ved, om der er en sammenhæng, eller om gerningsmændene er lokale eller kommer udefra.

Mens myndighederne nu skal forsøge at finde frem til gerningsmændene, så oplyser andre, at der er opsat en hjertestarter på Fløng Svømmehal, under 50 meter fra den der er sprunget i luften.