Her får man glæde af ny kunstgræsbane

Kunstgræs: Byrådet har besluttet at placere en ny kunstgræsbane på anlægget ved Sydskellet i Høje-Taastrup.

Her får man glæde af ny kunstgræsbane

Det er her på Nyhøj Idræstanlæg, at der skal placeres en kunstgræsbane her i 2023. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Nu bliver det snart muligt spille god fodbold på en splinterny kunstgræsbane i Høje-Taastrup.

En ny kunstgræsbane anlægges nemlig snart, og den vil blive placeret i den sydøstlige del af kommunen, nærmere bestemt ved Nyhøj idrætsanlæg på Sydskellet.

Det står klart efter byrådet har nikket ja til den foreslåede placering af banen.

Af det besluttede budget for 2023-26 fremgår det, at etableringen af kunstgræsbanen står til at koste seks millioner kroner.

Vigtigt at lytte til foreningerne

Thomas Bak (S) var ét af de byrådsmedlemmer, der knyttede ord til indstillingen. Han fokuserede især på vigtigheden af at lytte og samarbejde med de relevante parter.

– Hvis vi vil have at flere af vores børn og unge dyrker idræt, så bliver vi nødt til at lytte til foreningerne, det er dem, der ved hvad der skal til for at få flere til at dyrke idræt. Derfor er det meget positivt, at det er et enigt byråd, der beslutter at etablerer en ny kunstgræsbane, sagde han.

Byrådet valgte at følge den anbefaling, de har fået af Idrættens Samråd.

Vil undersøge mulighed for endnu en bane

Formanden for fritids- og kulturudvalget Merete Scheelsbeck (K) roste Idrættens Samråd, da hun præsenterede sagen.

Hun kom derudover ind på de bemærkninger, som udvalget har. Dels at der efterfølgende også skal arbejdes på at finde en optimal placering til endnu en kunstgræsbane i den vestlige del af kommunen. Og dels dette:

– Vi anmoder administrationen om at undersøge muligheden for at udskifte granulatet på vores nuværende kunstgræsbaner med et miljørigtig alternativt, sagde hun.

Begge dele vil indgå som en del af budgetforhandlingerne i efteråret.

Undervejs bemærkede Thomas Bak, at det oprindeligt er hans forslag, også at etablere en kunstgræsbane i den vestlige del af kommunen samt muligheden for at udskifte granulatet – og at han er glad for, at resten af udvalget har taget så pænt imod det.

“Klaphatten klæder dig”

Netop fokus på de miljørigtige valg glædede byrådsmedlem Emil Viskum (EL). For han var ellers – ifølge eget udsagn – mødt kampklar op.

– Grundlæggende er Enhedslisten imod placeringer af kunstgræsbaner. I en tid hvor vi allesammen er bekymrede for, hvad PFAS-forurening betyder for vores drikkevand, er det helt skørt, at man generelt bruger plastgranulat til kunstgræsbaner, lød det først fra Viskum.

– Da jeg læste den her sag, troede jeg, at jeg udelukkende skulle brokke mig, indtil jeg læste fritids- og kulturudvalget bemærkninger. Selvom de alternative løsninger ikke er 100 procent plastfrie, så er det her et kæmpe skridt på vejen. Så i stedet for at iføre mig en kampuniform, vil jeg iføre mig en klaphat og rose udvalget – nu skal det så bare følges til dørs, lød det fra Emil Viskum.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Senere i talerækken kvitterede en kæk Merete Scheelsbeck med et: “Klaphatten klæder dig” til Emil Viskum.

Det er blandt andet en måde at tilgodese de fodboldsspillende børn og unge i Høje-Taastrup, at placeringen af kunstgræsbanen bliver i den østlige del – men der arbejdes videre med muligheden for at etablere endnu en kunstgræsbane i den vestlige del af kommunen. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Valget stod mellem øst eller vest

At det ikke har været nemt at vælge mellem en østlig og en vestlig placering af kunstgræsbanen, fremgår af Idrættens Samråds anbefaling.

“Vi er klar over, at anbefalingen skuffer nogen, men vi har anstrengt os for at træffe en så objektiv beslutning som muligt,” skriver Idrættens Samråd til byrådet.

“Det har været en vanskelig beslutning, og vurderingen er, at der også er behov for en ekstra kunstgræsbane i den vestlige del af Høje Taastrup Kommune – så hurtigt som muligt”, lyder det endvidere fra Idrættens Samråd.

Når man i denne omgang peger på den østlige del af kommunen, skyldes det især antallet af børn og unge, herunder hvor mange spillere, der i givet fald ville skulle pendle mellem bopæl og kunstgræsbanen.

Fordi den kommende kunstgræsbane på Sydskellet indgår i banefordelingen i sæsonen 2023-24 er det for samrådet vigtigt, at banen er klar til brug efter efterårsferien 2023.

Nu og her står man i første omgang over for at skulle finde den helt nøjagtige placering af banen inden for arealet på Nyhøj Idrætsanlæg.

Denne vurdering samt selve etableringen ved Sydskellet vil ske i samarbejde med både en nærliggende grundejerforening og Taastrup Idræts Center (TIC) og fodboldklubben TFC.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.