Nu holder Kim Paraplyen oppe

»Det er lige mig«, tænkte Kim Truesen, da han så, at Cafe Paraplyen på Kingosvej søgte en ny leder.

Kim fik jobbet og havde første arbejdsdag mandag den 1. august. Dermed har han haft en uge til at sætte sig ind i sin nye arbejdsplads inden Paraplyens sommerferie sluttede og cafeen igen slog dørene op mandag den 8. august.

Det er første gang Café Paraplyen har holdt lukket i tre uger, men fordi man manglede en leder, var det ikke muligt, at holde cafeen åben i sommerugerne. Tidligere leder Desirée Droszt har af personlige grunde valgt at søge nye græsgange.

Selvom Kim Truesen oprindeligt er regnskabsuddannet, har han i mange år arbejdet med mennesker.

»Jeg har arbejdet i socialpsykiatrien i København og i 15 år før det arbejdede jeg i asylafdelingen i Røde Kors,« fortæller Kim Truesen. Senest var han ansat på et bosted for psykisk syge og dermed har han stor erfaring i at arbejde med psykisk sårbare og udsatte mennesker. Og at arbejde med mennesker er vigtigt for Kim.

Værdier med hjemmefra

»Efter min regnskabsuddannelse fik jeg lyst til at rejse og jeg var næsten hele verden rundt, hvor jeg mødte mennesker alle mulige steder. Når man skal arbejde med mennesker, er det vigtigste, at man har nogle værdier med hjemmefra. Har en grundholdning til, hvordan man omgås andre mennesker og møder folk i øjenhøjde. Man kan lære metoder og få forskellige redskaber ved at uddanne sig, men det menneskelige skal man have i sig,« siger Kim, som er født, opvokset og bosiddende i Roskilde.

Han kommer fra en familie, der var engageret i frivilligt arbejde og den tradition har han videreført. Han er i dag blandt andet frivillig i skiklubben i Hedeland.

»Det er naturligt for mig at involvere sig i samfundet – det var noget af det, jeg fik med hjemmefra,« siger Kim.

I Café Paraplyen, som er et værested drevet af KFUM, er frivillige helt afgørende for at stedet kan drives og Kim Truesen vil arbejde for at endnu flere frivillige får lyst til at bruge nogle timer i cafeen.

»Vi har brug for flere frivillige og også plads til flere brugere. Jeg skal i gang med at samle op på alle de projekter, der allerede er sat i gang og udvikle nye sammen med brugerne. Jeg synes det er vigtigt at uddelegere arbejde til de frivillige, fordi ansvar får mennesker til at vokse med opgaven,« siger Kim Truesen.

Gældsrådgivningen, som længe har været et meget populært tilbud i Café Paraplyen fortsætter og det samme gør syklubben og malerholdet.

»Bankoarrangementerne skal også i gang igen, for de er populære og jeg ville også gerne have nogle billardturneringer på benene,« siger Kim Truesen.

Fysisk aktivitet og frisk luft vil Kim også meget gerne dele med Paraplyens brugere og derfor forestiller han sig, at der skal tilbydes nogle cykelture og måske også besøg i et fitnesscenter.

Petanquebane på vej

Snart vil Paraplyens brugere også kunne spille petanque, for kommunen har doneret midler fra breddeidrætspuljen til en bane, som skal ligge på det grønne areal lige overfor Café Paraplyen til glæde for både beboerne i området og Café Paraplyen.

Maden har altid været et vigtigt omdrejningspunkt i Café Paraplyen og det skal den fortsat være. Menukortet for den kommende tid er allerede klar og det er god mormormad, der serveres hver dag til frokost. En del af maden kommer fra Fødevarebanken, som leverer overskudsmad og det har gjort, at caféen har nedsat prisen for en varm ret fra 45 til 35 kr.

Som frivillig kan man spise gratis med i caféen, fortæller Kim.

Loppemarked onsdag

Det første arrangement han står bag som ny leder, er et af Paraplyens populære loppemarkeder. Det bliver holdt onsdag den 17. august kl. 10-15 og udover at gøre gode kup, kan man spise med, for der bliver tændt op i grillen og serveret lækker frokost kl. 12.

Café Paraplyen aftager gerne effekter fra dødsboer og fra folk, der har brugbare ting tilovers. De kan sælges på loppemarked eller blive til gavn for mennesker, der er i en situation, hvor de mangler fx indbo.