Nu får ældre vand med smag: Det er en dramatisk løsning

Seniorrådet i Høje-Taastrup Kommune reagerer på, at der ikke længere rutinemæssigt bliver serveret saftevand på kommunens plejehjem.

Nu får ældre vand med smag: Det er en dramatisk løsning

Steen Gormsen Hansen er formand for seniorrådet i Høje-Taastrup Kommune.

Beboerne på plejehjemmene i Høje-Taastrup Kommune får nu tilbudt vand med smag i stedet for saftevand. Det undrer Steen Gormsen Hansen, der er formand for Seniorrådet i Høje-Taastrup Kommune.

Det er ifølge ham ikke blevet vendt i de lokale bruger- og pårørenderåd på plejehjemmene. Og det burde man have gjort.

– Man burde have diskuteret det i bruger- og pårørenderådet eller i kostrådet og finde en løsning via dialog. Borgerne er selvstændige mennesker, så man kunne også finde nogle individuelle løsninger. Jeg tænker, det er en dramatisk løsning, at man fjerner saftevand som standard, siger Steen Gormsen Hansen og fortsætter.

– Og hvis det er et sundhedsmæssigt perspektiv, så kunne man også overveje at servere sukkerfri sodavand, siger han og fortæller, at man vil tage emnet op i kostrådet, der hører under Seniorrådet snarest.

Derfor har man taget beslutningen

– På kommunens plejehjem havde både ledere og nogle medarbejdere undret sig over, at beboerne næsten som standard får serveret saftevand ved alle måltider, da det ikke er gængs praksis i hjemmeplejen, som hjælper borgere i eget hjem. Jeg har drøftet emnet med områdelederen, som igen har vendt spørgsmålet med de daglige ledere og diætisterne. Diætisterne og køkkenet har beregnet, at det gennemsnitlige forbrug på saftevand per beboer var ca. 750 ml. om dagen, fortæller centerchef Charlotte Kaaber, Sundheds- og Omsorgscenter, Høje-Taastrup Kommune.

Læs andre artikler relateret til denne historier herunder:

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976