Omringet af flere huse og tæt på Hedelands golfbane ligger en gammel sort og hvid mølle. Møllen blev bygget for 130 år siden af Møller Meyer og står flot og renoveret tilbage i dag. Det er Møller Meyers oldebarn John Petersen, som i dag ejer møllen, og han er dermed fjerdegenerations mølleejer.
Han er den første i rækken som ikke selv er møller, men arbejdet er alligevel ikke helt uvant for ham.
»Da jeg var knægt, hjalp jeg indimellem møllersvenden efter skole,« fortæller John.
Derfor kan John også forklare, hvordan mekanismen i møllen virker. Og hele mekanismen er stadig intakt, selvom møllen ikke længere kører.
Lige om hjørnet fra den gamle mølle ligger en stor moderne mølle: Tjørnehøj Mølle. Men engang var også den en gammeldags vindmølle. Faktisk var Maglehøj Mølle og Tjørnehøj Mølle begge fra 1885 og begge bygget i hollandsk stil.
De to møller opstod så tæt på hinanden, da en John Peder Meyer ville have en mølle bygget på sin jord. Det var Møller Meyer interesseret i, men de to mænd kunne ikke blive enige om prisen.
I stedet byggede Møller Meyer Maglehøj Mølle på det stykke jord, hvor den ligger i dag.
John Peder Meyer opgav dog ikke sin drøm om en mølle, og satte selv et byggeprojekt i gang. Sådan skete det, at de to møller stod klar i 1885.
Hvor Tjørnehøj Mølle blev frasolgt seks år efter, er Maglehøj Mølle blevet i familiens eje ind til i dag.
Gennem årene er møllen blevet brugt til at male mel, men seneste producerede familien kyllingefodder med maskineriet.
Hvert år poster John selv penge i at vedligeholde møllen, da han ikke har fået nogle fondspenge i mange år. Senest er møllen blevet malet. Og selvom vingerne flere gange er faldet af, senest i '99 under den berømte storm, står Maglehøj Mølle stadig med vingerne intakt, for som John siger:
»Er der ingen vinger, så er det da ingen mølle.«
Den velholdte mølle tiltrækker da også ind i mellem besøgene til. Og John har ikke noget imod, at folk kigger forbi.
»Hvis jeg har tid til det, viser jeg en gang imellem rundt,« fortæller han. Men han har masser at gøre med at vedligeholde husene på de fem tønder land.
Og selvom møllen er dyr at holde vedlige, har John ikke planer om at droppe den.
»Mange spørger mig, 'hvorfor laver du den ikke om til beboelse', men den skal være sådan her, så længe jeg bestemmer,« siger John Petersen.