Midt i Teams-møde: “Er der nogle frække piger på linjen”

Byrådsmedlem Henrik Torning (K) deler her sine største øjeblikke fra byrådssalen på det gamle rådhus, som lige straks skiftes ud med en ny sal, når kommunen flytter ind i Høje Taastrup C.

Midt i Teams-møde: “Er der nogle frække piger på linjen”

Henrik Torning har været en del af byrådet i Høje-Taastrup siden 2017. I hans tid har nogle af byrådsmøderne foregået via videoopkald, og en episode fra ét af de møder, har været det sjoveste. Foto: Aasmul

Foto: Fotograf Aasmul Anneli Aasmul Kirkevej 6 2630 Taastrup Denmark

I forbindelse med, at der den 25. januar 2023 for sidste gang afholdes byrådsmøde i den nuværende byrådssal på Bygaden 2, har en stribe af de siddende byrådsmedlemmer svaret på et par spørgsmål om deres største oplevelser i den sal, de snart skifter ud med en ny på Rådhusstræde 1.

Her er det Henrik Torning (K), der fortæller.

Henrik Torning er 56 år og repræsenterer De Konservative. Har været medlem af byrådet i Høje-Taastrup siden kommunalvalget i 2017.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft i byrådssalen som lokalpolitiker?

– Det var da Thomas Bak og Anne Mette Bak (begge fra Socialdemokratiet, red.) talte over sig, i forbindelse med at vi afholdt byrådsmøde på Teams under corona-nedlukningen. De var ikke klar over, at live-streamingen allerede var i gang. Thomas Bak kom med en bemærkning a la “Er der nogle frække piger på linjen” og at Anne Mette følger op med: “Jeg skal lige have en sjus” eller noget i den stil.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Hvilken debat har været den fedeste og hvorfor?

– De bedste debatter er dem, hvor man tydeligt kan mærke de partipolitiske forskelle på partierne. Især mellem Socialdemokraterne og os Konservative. Et godt eksempel er udviklingen af Høje-Taastrup C og Nærheden samt ombygningerne af Taastrupgaard og Gadehavegaard. Hver gang vi skal behandle en sag, der vedrører disse områder, vil de røde partier have flere almene boliger, mens vi ønsker flere private eller andelsboliger. Det er også her, jeg synes at debatterne går højest.

Hvad er den vigtigste lokalpolitiske beslutning, du har været med til at træffe i din tid ved byrådsbordet?

– Den bedste beslutning for hele kommunen er omdannelserne af Taastrupgaard og Gadehavegaard. Jeg er helt sikker på, at det bliver helt fantastiske boligområder, når de står færdige. Som Sengeløse-borger er der ingen tvivl om, at en anden vigtig beslutning er opførelsen af Sengeløse Naturpark. Historien er, at jeg ved et tilfælde finder ud af, at de tidligere ejere af området havde sat området til salg. Jeg tager en snak med Michael Ziegler, om ikke det ville være en god ide, at vi som kommune køber området og omdanner det til naturområde lidt i stil med Hedeland. Michael synes godt om idéen, og med gode forhandlinger af administrationen lykkes det at købe grunden. Nu ligger der en helt fantastisk naturpark med en masse spændende aktiviteter, shelters, rutsjebane, fiskebroer. Så den beslutning er jeg mega stolt af.

Giv et eksempel på et for dig mindeværdigt/stort øjeblik i byrådssalen.

– Det var det første byrådsmøde som nyvalgt. Man havde før siddet på tilhørerpladserne og set byrådsmødet, nu sad man der pludselig selv. Man skulle lige knibe sig i armen for at sikre, at det nu også var rigtigt.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.