Megaskuffelse i Taastrup: Oprykningen er langt væk

Håndbold: Taastrup TIK skulle “bare” slå Stadion torsdag aften, så ville man være rykket op i 1. division. Men i et stort drama endte det hele 27-27, og nu er der i stedet matchbold til Køge.

Megaskuffelse i Taastrup: Oprykningen er langt væk

Jonas Hørbye scorede fem gange, men det var lige akkurat ikke nok til sejr for TIK. Foto: Kenn Thomsen

Drama, drama: Tættere kunne det ikke blive, og mere nedtrykkende kunne det heller ikke blive torsdag aften, hvis man var fra Taastrup: Uafgjort mod Stadion var lige præcis ét mål for lidt for holdet fra Vestegnen.

Og nu skal Køge “bare” slå bundproppen DTH på lørdag, så er det i stedet køgenserne, der snupper billetten op i 1. division.

TIK fik en bøvlet start på opgøret, hvor det virkede som om, kampens betydning hæmmede hjemmeholdet en smule. Og i et snuptag stod der 0-3 på tavlen.

Det samme viste sig til en start i forsvaret, hvor man i to Stadion-angreb i træk kom for sent i tacklingerne og dermed begik to straffekast.

Og godt nok brændte Casper Damm det ene af dem, men stadig 2-5 efter en start, hvor Nicholas Skytte for alvor havde “ramt den” i angrebet.

Men en udvisning til Stadion gjorde gevaldigt godt for de blåklædte, som lynhurtigt fik nettet fire gange på stribe (heraf de to i overtal), og så var man foran for første gang i kampen.

Faktisk blev det til hele seks Taastrup-mål på stribe, men så svarede de gulblusede tilbage med tre i træk, og så var det hele atter helt lige 8-8.

Mod slutningen af halvlegen begyndte den indskiftede TIK-keeper Andreas “AT” Tyndeskov dog efterhånden at tage fra i målet, og det holdt gæsternes scoringstal nede.

Det samme kunne dog absolut siges om Stadions Morten Marvig, så derfor 14-14 ved pausen i en ujævn affære, hvor begge hold havde ført klart, men hvor ingen af dem formåede at holde fast i længere tid ad gangen.

Havde spillet ikke været alt for poleret, var det til gengæld topspændende, for Taastrup ville kunne bruge et uafgjort resultat til lige præcis ingenting, mens en étmålssejr som bekendt ville være guld værd.

Hos hjemmeholdet havde især Jonas Hørbye (fem mål) været værdifuld i angrebsspillet – men allerede med 25 minutter tilbage af kampen modtog han sin anden udvisning, og så var der nerver på i forhold til ikke at skulle få sin tredje og dermed rødt kort.

Men uanset hvad fortsatte den nervepirrende jævnbyrdighed, og da Nicholas Skytte sendte sit fjerde mål i kassen var det “kun” til 18-17.

Som 2. halvleg skred frem steg temperaturen mærkbart i Taastrup Idrætscenter i takt med at minutterne gik, og hjemmeholdet til stadighed havde store problemer med at trække fra.

21-20 stod den således stadig kun med 46 minutter på uret, og det betød selvsagt svedige håndflader og nervøse trækninger allevegne.

Andreas Tyndeskov stod et brag af en 2. halvleg i TIK-målet, men selv ikke han kunne forhindre Stadion i stædigt at hænge på som insekter på et fluepapir en varm sommerdag.

Hver gang, Taastrup kom foran med to, fik gæsterne reduceret, og da holdene gik ind i kampens sidste fem minutter stod der 24-24 på tavlen. Gys.

Andreas Stryger tog masser af ansvar i slutfasen, og scorede kort efter sit niende mål, mens Nicholas Skytte lå på sidelinjen og plejede en øm læg. Og mens uret tikkede videre, hed den nu 25-25 med to minutter igen..

TIK missede sit næste angreb, og med godt et minut igen, bragte Stadion sig foran med én: 25-26. Nu havde Taastrup for alvor travlt, for man havde brug for to mål på nu kun 50 sekunder.

Mikkel Kvist udlignede, men i den anden ende kom gæsterne atter foran, og selv om TIK scorede atter en gang til allersidst, var det for sent: Tiden løb ud kort efter og 27-27 endte det hele.