Lokal veterans frygt: Overtag kan føre til terrorangreb

Lokal veterans frygt:Overtag kan føre til terrorangreb
Foto: STRINGER
Members of Taliban forces sit at a checkpost in Kabul, Afghanistan August 17, 2021. REUTERS/Stringer NO RESALES.NO ARCHIVES TPX IMAGES OF THE DAY
Members of Taliban forces sit at a checkpost in Kabul, Afghanistan August 17, 2021. REUTERS/Stringer NO RESALES.NO ARCHIVES TPX IMAGES OF THE DAY

Vesten er på vej til at trække sig ud af Afghanistan, og Taliban har taget magten i landet, der gennem 20 år har haft soldater fra blandt andet Danmark udsendt.

Talibans genvundne magt i Afghanistan kan få konsekvenser for de lande, der prøvede at skabe en demokratisk stat.

Det mener den lokale veteran Kim Kristiansen, der er ansat i Forsvaret, men her udtaler sig som privatperson.

– Jeg frygter, at det bliver det gamle Afghanistan, og at andre terrororganisationer får nyt liv, fordi de vil kunne se – i hvert fald i deres øjne – at man kan vinde over vesten. Jeg frygter, at det kan føre til flere terrorangreb i Vesten, fordi der kan være frustrerede islamister, der kan se, at Vesten kan besejres, lyder analysen fra Kim Kristiansen, der også er formand for Høje-Taastrup Bokseklub og Taastrup Sortkrudsskytter.

Han fortsætter.

– Al-Qaeda er allerede i Afghanistan, og jeg kan godt frygter, at de gamle venskaber bliver fornyet og får næring, så de får bedre betingelser for at opbygge deres netværk igen, siger Kim Kristiansen.

Han har været udstationeret i andre krigshærgede egne, og har soldaterkammerater, der har mistet livet og er blevet såret i Afghanistan, ligesom han har skrevet speciale om Osama Bin Laden, Al-Qaeda og Taliban. Derudover har hans bror mistet sit ben i krigen i Afghanistan.