Lærerne nedlægger arbejdet: Utilfredse med besparelser

Skolegårdene og klasselokalerne er næsten tomme, mens lærerværelserne er fulde på Ole Rømer-Skolens to matrikler. Lærerne på Ole Rømer-Skolen har onsdag nedlagt arbejdet i protest mod besparelser. Det betyder, at nogle af børnene bliver sendt hjem.

Det fortæller Ketty Larsen, der er talsperson for lærerne på Selsmosematriklen.

– For det første er vi meget kede af, at der berører elever og forældre, at lærerne nedlægger arbejdet. Men det er konsekvensen af den udmelding vi fik i morges. Som personalegruppe havde vi brug for at samles og tale om det, siger Ketty Larsen og fortsætter.

– Vi har gennem dette skoleår haft stor usikkerhed om økonomien. Der er blandt andet ansat ni nye lærere fra august til november sidste år trods en presset økonomi, og nu står vi overfor at miste kollegaer på grund af besparelser, siger hun.

Lærerne på de to matrikler holder i øjeblikket fagligt møde og er ved at udfærdige et åbent brev, som de vil sende til byrådet, skoleledelsen og institutions- og skolecentret i Høje-Taastrup Kommune.

– Vores mål er at få gjort opmærksom på, at vi er vidne om, hvad der sker, men at vi har svært ved at komme igennem med et samarbejde omkring økonomien. Vi ønsker at gøre opmærksomme på, at vi gerne vil samarbejde, siger Ketty Larsen.

Byrådet i Høje-Taastrup besluttede for nylig at skære omkring 4 millioner kroner årligt i skolens budget. Besparelserne skal indfases over fire år allerede fra næste skoleår.

SN.dk følger sagen.