Kræftramt borgmester: – Min redning er fundet hos ung kvinde fra Chile

Donor: Borgmester Michael Ziegler skriver på sociale medier, at der er fundet et donor-match, så han kan få en stamcelle-transplantation i starten af marts.

Kræftramt borgmester: -  Min redning er fundet

Dette billede af en glad Michael Ziegler følger hans facebook-opslag om, at der er fundet et match til ham, så en stamcelletransplantation kan finde sted i starten af marts. Privatfoto

“Min redning: 2 brugbare donorer ud af 30 millioner”. Sådan indleder Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler et facebook-opslag. Han er for tiden sygemeldt og under behandling for leukæmi.

Han kan nu se frem til, at han i starten af marts kan få en afgørende stamcelle-transplantation. Der er nemlig fundet et match så langt væk som i Chile.

“Et sted i Chile går en yngre kvinde rundt og lever sit liv. På et tidspunkt har hun tilmeldt sig som stamcelledonor – velvidende at sandsynligheden for, at der nogensinde bliver brug for lige præcis hendes stamceller, er utrolig lille.

En dag i januar 2023 ringer hendes telefon imidlertid. En mand i Danmark er ramt af akut leukæmi, og er under behandling med kemoterapi. Kræften er slået ned. Men hans chance for at undgå tilbagefald er helt afhængig af, at han kan få en stamcelletransplantation fra en egnet donor.

Der er brug for stamceller. Hendes stamceller! Og manden der har brug for dem er mig,“ skriver Michael Ziegler i facebook-opslaget, som borgmesteren selv har postet den 2. februar.

Han fortæller videre, at kvindens stamceller vil blive høstet fra hendes blod i slutningen af februar, hvorefter de bliver transporteret via fly til Danmark, og at borgmesteren i starten af marts vil få kvindens stamceller ført ind i sit blod via et drop. Derfra finder stamcellerne selv vej til knoglemarven.

“Jeg er kvinden dybt og evig taknemmelig. Jeg ved ikke mere om kvinden en nationalitet og alder – og hun ved tilsvarende lidt om mig. Vi kommer aldrig til at møde hinanden. Og alligevel vælger hun at gøre dette for mig. Det er rørende, ” skriver Michael Ziegler, der i samme åndedrag opfordrer til, at mennesker, der er sunde og raske og mellem 18 og 55 år kan lade sig registrere som stamcelledonorer på www.sundhed.dk

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Du kan se Michael Zieglers opslag herunder.