Kommune vil forhindre flere kemiske uheld

Arbejdet med at oprense Selsmosen er sat på hold efter to uheld med kemiske stoffer.
Arbejdet med at oprense Selsmosen er sat på hold efter to uheld med kemiske stoffer.

Taastrup: Arbejdet med at oprense Selsmosen i Taastrup er midlertidigt stoppet, efter der to gange har været uheld med kemiske stoffer i forbindelse med oprensningen.

– Nu har vi haft to uheld i træk, så vi vil gerne sikre os, at vi ikke får et tredje. Derfor går vi nu reglerne for håndteringen af kemikalierne igennem for at se, om der er noget, vi skal lave om på, siger Orla Johannsen, der er centerchef for Teknik- og Miljøcentret i Høje-Taastrup Kommune, til DAGBLADET Roskilde.

Arbejdet kan først genoptages, når der er sikkerhed og dokumentation for, at risikoen for nye uheld er håndteret.

Til oprensningen af Selsmosen anvendes et kemisk stof, polymer, som driver vandet ud af slammet. Der er tale om et lovligt stof, som er anvendt både i andre kommuner og i udlandet.

Stoffet kan virke lokalirriterende ved kontakt og er giftigt for fisk. Danmarks Naturfredningsforening har sat spørgsmålstegn ved nødvendigheden af at bruge netop polymer til oprensning af Selsmosen, og det forstår centerchef Orla Johannsen godt.

– Man kan altid stille kritiske spørgsmål. Det er første gang, vi i Høje-Taastrup står foran en opgave om at oprense en sø, så vi har selvfølgelig skelet til erfaringer fra andre kommuner. Men så længe stoffet er lovligt, og det bliver håndteret korrekt, så kan vi også bruge det, siger han til DAGBLADET Roskilde.