Kom og hør om Ældre Sagens rejser: Amsterdam og Hamborg er destinationerne

Kom og hør om Ældre Sagens rejser: Amsterdam og Hamborg er destinationerne

Amsterdam er én af destinationerne, når Ældre Sagen tager på udlandsture i 2023. Foto: Daniel Fonseca

Var det noget med en tur til Amsterdam eller Hamborg sammen med jævnaldrende voksne?

Ældre Sagen Høje Taastrups turudvalg holder informationseftermiddag om kommende ture og rejser i foråret 2023.

Det sker i samarbejde med Vikingbus Rejser. Selskabet kommer og fortæller om årets rejser, og destinationerne er i 2023 to yndede feriemål, nemlig den nederlandske hovedstad og den næststørste by i Tyskland. Der er også en endagstur inden for Danmarks grænser, hvor destinationen endnu ikke er helt udstukket endnu – men et par idéer lyder på eksempelvis Horsens Statsfængsel eller Egeskov.

– Mange medlemmer nyder at tage på ture eller rejser med os. Det, at man møder op på dagen og træffer nogle, man har været på tur med før, kan føles som om, at man rejser med gode venner. Vi prøver også at få vores ture og rejser hyggelige og med god stemning, siger Ilse Rasmussen, der er formand for turudvalget i Ældre Sagen Høje Taastrup.

Arrangementet foregår fredag den 3. februar i koncertsalen i Taastrup Kulturcenter på Poppel Alle.

Det skal der ske i Amsterdam og Hamborg

Her er programmet for Ældre Sagen Høje Taastrups rejser til Amsterdam og Hamborg i 2023:

– På rejsen til Amsterdam skal holdet besøge den berømte Keukenhof Blomsterpark, byrundtur i Amsterdam, besøge Zaanse Schans og Volendam – et område for arbejdersamfund fra 18-19 århundrede.

– Juleturen til Hamborg er tre dage i december, skal holdet se det smukke Hamborg i juletøj og besøge nogle af deres smukkeste julemarkeder.

Har arrangeret rejser i over 10 år

Den lokale afdeling af Ældre Sagen har arrangeret rejser for sine medlemmer i over 10 år. Til at begynde med var det mindre udflugter til museer og København.

– Med årerne udvidede man programmet. Først med endagsture til eksempelvis Samsø, Ærø, Gavnø. De blev meget hurtig populære, og så prøvede man fire-femdages rejser, og det var en stor succes. Derfor fortsatte man, og nu arrangerer vi to-tre rejser om året og to-tre endagsture pr. år, fortæller Ilse Rasmussen.

Derudover 16 halvdagsture. Så der er nok at vælge imellem.

– Vi er fire i turudvalget, der står for alle rejser og ture. Når vi har så mange arrangementer om året, kommer vi jo også til at kende mange af vores medlemmer ret godt. Og så sidst men ikke mindst: Hos os er en rollator altid velkommen, bare man er selvhjulpen, siger Ilse Rasmussen.

En stor fordel, hun nævner, ved at rejse med Ældre Sagens lokale afdeling er også, at bussen henter i både Taastrup, i Høje Taastrup og i Hedehusene, og der er kun deltagere fra Ældre Sagen i bussen.

Arrangementet den 3. februar klokken 14-16.30 i Taastrup Kulturcenter på Poppel Alle i koncertsalen. Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding. Der bliver trukket lod på ens indgangsbillet om en række gaver.

Der serveres et glas vin og lidt chokolade og den lokale afdeling af Ældre Sagen byder det nye år velkommen.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.