Karakterer: Høje-Taastrup hårdest ramt

Foto: Petter Becker-Jostes
Eleverne på Høje-Taastrup Gymnasium protesterede forleden over planer om et karakterkrav på fire, og nu får de opbakning i den kritik fra Gymnasieskolernes Lærerforening. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Eleverne på Høje-Taastrup Gymnasium protesterede forleden over planer om et karakterkrav på fire, og nu får de opbakning i den kritik fra Gymnasieskolernes Lærerforening. Foto: Hans-Jørgen Johansen

Et karakterkrav på fire vil ramme Høje-Taastrup hårdest af alle kommuner i hele landet. Det viser en undersøgelse, som Gymnasieskolernes Lærerforening har lavet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ifølge undersøgelsen ville 20 procent af kommunens unge ikke kunne blive optaget på det almene gymnasium eller HF, og det gør Høje-Taastrup til den hårdest ramte kommune i hele landet. Ifølge undersøgelsen er det især kommunerne på Vestegnen og i landets yderområder, der vil blive ramt af kravet.

Derfor kan formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Anette Nordstrøm Hansen, ikke forstå, at karakterer skal være det eneste krav:

– Det er uforståeligt, at kommuner, som i årevis har udført et stort stykke arbejde med at bryde den sociale arv, vil skulle rykke tilbage til start. Karakterkravet er et uddannelsespolitisk fejlskud. Eleverne skal være dygtige for at tage en gymnasieuddannelse, men karakterer er en for snæver tilgang, siger hun til gymnasieskolen.dk.

Borgmester Michael Ziegler (K) er ikke enig med Annette Nordstrøm i, at et karakterkrav er en dårlig ide.

– Jeg er principielt enig i, at der skal være et karakterkrav til gymnasiet. Det er en meget boglig uddannelse, så der skal være en barre, så man ikke risikerer, at det faglige niveau korroderer, siger Michael Ziegler, som dog også er opmærksom på, at hans egen kommune vil blive meget hårdt ramt af kravet:

– Derfor skal vi i mine øjne have et karakterkrav, men hvor det bliver indfaset over nogle år. Kravet sender et signal om, at man skal præstere, men ved at indfase det kan vi nå at løfte eleverne, så færre end 20 procent bliver ramt, siger Michael Ziegler.