Kæmpehandel kan gøre dansk gigant til verdens største

Kæmpehandel kan gøre dansk gigant til verdens største

CEO Jens Bjørn Andersen overtog direktørposten i DSV i 2008. Hvis opkøb af DB Schenker lykkes, bliver DSV verdens største logistikvirksomhed. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Transportgiganten DSV, der har hovedsæde i Hedehusene, med CEO Jens Bjørn Andersen i spidsen, står klar som den mest potentielle køber af den tyske transportgigant DB Schenker, som er ejet af Deutsche Bahn – de tyske statsbaner.

Det skriver Berlingske mandag.

DSV er i dag verdens tredjestørste logistikselskaber efter DHL og schweiziske Kuehne Nagel.

DB Schenker er allerede officielt sat til salg, fordi Deutsche Bahn skal bruge penge til at renovere den tyske jernbanen.

Og DSV står altså klar blandt de forreste i køen og kaldes af shippingwatch for storfavorit til at blive køber. Ifølge Berlingske vil prisen ligge på 100 milliarder kroner – eller måske endda endnu højere.

DSV, der har hovedsæde i Hedehusene, har de senere år lavet kæmpe opkøb i branchen. Foto: Kenn Thomsen

Både DHL og Kuehne Nagel er også blevet nævnt som potentielle købere af DB Schencker.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Nærmer sig Mærsk

Formår DSV at opkøbe DB Schenker, vil der blive tilført en omsætning på 175 milliarder kroner årligt fra sidstnævnte, og det vil ifølge Berlingske bringe den samlet omsætning op på 410 millioner kroner, baseret på forventningerne til regnskaberne for 2022.

Det vil bringe DSV op i nærheden af Danmarks største virksomhed Mærsk, der i sammenligning forventer en omsætning på 425 milliarder kroner i regnskabet for 2022, skriver Berlingske.

DSV har de senere år vækstet enormt med en række opkøb. I 2016 købte DSV UTi Worldwide og blev femtestørste logistikvirksomhed. I 2019 opkøbte man Panalpina og kravlede endnu en plads op. I 2021 opkøbte DSV Global Integrated Logistics (GIL) og blev tredjestørste virksomhed.

Lykkes opkøbet, bliver DSV det største logistikselskab i verden.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.