– Hvis vi skal lykkes, kræver det samarbejde med skolerne

Cykelpolitik: Der er kommet en ny cykelpolitik i Høje-Taastrup Kommune, og her kan skolerne spille en central rolle, hvis det skal lykkes.

- Hvis vi skal lykkes, kræver det samarbejde med skolerne

Christina Vedelsparre til venstre står her med en række forældre fra Taastrup Realskole, der af flere omgange har taget initiativer til at få flere elever til at cykle i skole. Foto: Daniel Fonseca

Høje-Taastrup: Byrådet i Høje-Taastrup Kommune har vedtaget, at man skal have en cykelpolitik i kommunen. Det sker på baggrund af et forslag fra viceborgmester Esat Sentürk fra Radikale Venstre.

Det glæder Christina Vedelsparre, der er medlem af trafikudvalget på Taastrup Realskole og medlem af Cyklistforbundets afdeling i Høje-Taastrup.

Kontakt journalisten

Har du et tip eller input til vores indhold? Så kontakt mig her: daniel.fonseca@sn.dk / tlf. 20243756

– Hvor er det skønt at læse. Dejligt, at I også har fokus på cykling, siger hun og uddyber:

– Jeg tror på, at vi kan lykkedes med at få flere børn til at cykle, hvis vi samarbejder med skolen. For mig at se er skolen den vigtigste samarbejdspartner i forhold til børnenes udvikling. Hvis vi kan få “overbevist” skolerne om, at cyklen skal være en større del af det at gå i skole. Den skal være en del af undervisningen og den skal bruges aktivt i undervisningen.

Ved byrådsmødet onsdag blev netop denne problematik nævnt af flere politikere, der også ønskede, at flere elever tog cyklen, og at det skulle være sikkert.

Christina Vedelsparre fortæller, at hun har gang i et projekt, hvor tre af byens skoler deltager. Her handler det om, at klasserne skal væk fra klasselokalet og ud i det fri. For hver cykeltur en klasse tager på, optjener de et lod. Hver 3. måned trækkes der lod om nogle fede præmier.

Hvis vi kan få “overbevist” skolerne om, at cyklen skal være en større del af det at gå i skole. Den skal være en del af undervisningen og den skal bruges aktivt i undervisningen

Christina Vedelsparre, medlem af cyklistforbundets afdeling i Høje-Taastrup.

Cykelkonkurrence perioden

1. Efter påske og løber frem til 12. juni 2023.

2. Efter sommerferien og frem til efterårsferien.

3. Efter efterårsferien og frem til jul

4. Efter nytår og frem til påske.

Hun har allerede fået donationer fra flere virksomheder.

– Jeg er i fuld gang med at prøve at finde flere virksomheder i byen, som vil støtte projektet, siger Christina Vedelsparre.

Viceborgmester Esat Sentürk siger, at det første skridt, for at få flere skoleelever til at tage cyklen var netop at få en cykelpolitik.

– Ser vi nærmer på cykelpolitikken, vil man kunne se at der er flere mål der støtter dette. Fx -sikre gode og trykke fysiske rammer for cyklister og igen – Samarbejde med forældre, skoler og institutioner om at fremme at børn cykler, siger han og fortsætter:

Så vil jeg også være positiv indstillede til at se nærmer på, om der er midler vi kan finde kommende budgetforhandlinger, til at sikre flere skoleelever til at cykle og de øvrige måle i cykelpolitikken.

Søger donationer

Forretningerne nedenfor har doneret allerede, og Christina Vedelsparre vil gerne have endnu flere donationer.

ALD Automotive har doneret 10.000 kr. til indkøb af 5 lånecykler. 3 voksne (1 cykel til hver skole) og 2 børnecykler, som overrækkes til Borgerskolen.

Kvickly Taastrup har støtte projektet ved at give ekstra ordinær rabat, så vi kunne få hele 5 cykler.

Racehall Taastrup har doneret 20 min. Gokart til én vinderklasse. Værdi ca 7500 kr.

Konya Kebab giver gratis frokost til en vinderklasse.

Kommunens Agendaråd har støttet med 2000 kr.

Hvad mener du?

Kom med din mening på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.