Modeltog hittede: – Det skal være i orden at være tognørd

En miniatureverden på skinner åbner sig for de besøgende, der finder vej til Taastrup Idræts Haller denne weekend. Her holder Dansk Model Jernbane Union deres udstilling “Modeltog for alle 2023”.

Modeltog hittede: - Det skal være i orden at være tognørd

En miniatureverden på skinner åbner sig for de besøgende, der finder vej til Taastrup Idræts Haller denne weekend. Foto: Lisbeth Jansen

– Tog skaber forbindelser mellem byer, landsdele og lande. Forbindelse mellem hjem og arbejde. Modeltog skaber også forbindelser. Men det er forbindelser mellem mennesker. Se blot hvor mange vi er samlet her i dag på grund af det fællesskab, som modeltogene skaber.

Dette er én af pointerne som Kurt Scheelsbeck, den fungerende borgmester i Høje-Taastrup, kommer med i sin åbningstale ved den kæmpestore udstilling “Modeltog for alle 2023” i Taastrup Idrætshaller lørdag formiddag.

Høje-Taastrups fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K) åbnede lørdag udstillingen “Modeltog for alle 2023” i Taastrup Idræts Haller. Foto: Lisbeth Jansen

– Modeltog er en hobby, der har fanget vores fascination og nysgerrighed i årevis, og som stadig har en stor tiltrækningskraft på både unge og gamle. De repræsenterer en verden, hvor man kan lade sin fantasi og kreativitet udfolde sig frit, og hvor man kan lade tankerne flyve afsted på skinnerne sammen med toget, siger han i sin tale.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Og det er tydeligt at se, at de mange fremmødte har glædet sig til at se de opsatte miniatureverdener af landskaber, byer og tog, der kører forbi i adstadigt tempo. De betragter alt med julelys i øjnene og mange bemærkninger.

Alt fra tumlinger til mangeårige tog-entusiaster med grå stænk i håret har fundet vej til udstillingen.

Fireårige Alexander står på tæer mange steder for at se nærmere på de utallige modeltog og baner. Foto: Lisbeth Jansen

Én af de særligt entusiastiske er fireårige Alexander, der har taget sin far med. Den lille dreng står gladeligt på tæer og ser op på baner, tog og mekanik, mens han kommer med jublende bemærkninger. Når han har set sig mæt, spæner han videre til næste bord og trækker sin smilende far med sig. På den måde arbejder de to sig igennem alle fire udstillingshaller.

Det skal være fedt at være tognørd

– Vi arbejder for at det skal være i orden at være tognørd. Modeltog er en hobby, hvor mange er skabs-entusiaster, der dyrker modeltogene derhjemme i kældre. Dem, der udstiller her i dag, dyrker det mere åbenlyst, siger Henning Lander, der er fungerende formand for Dansk Model Jernbane Union.

Det er anden gang, at udstillingen finder sted i Taastrup Idræts Haller. Sidste gang er fire år siden.

Henning Lander er formand for Dansk Model Jernbane Union. Foto: Lisbeth Jansen

– Det er så dejligt at være tilbage. Vi har savnet at være ude og udstille. Vi har siddet hjemme under corona som cirkusheste i en stald og trippet for at blive lukket ud igen, siger formanden.

Udstillingen er åben lørdag den 1. april 2023 frem til klokken 17 og igen søndag den 2. april mellem klokken 10 og 16. Adressen er Taastrup Idræts Haller, Parkvej 78 i Taastrup.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.