Frisør død kort før jubilæum: – Nu bliver der tomt i salonen

Dødsfald: Frisør Jette Rødbro-Thomsen fra Klippestudio 82 i Taastrup er gået bort efter kort tids sygdom.

Frisør død kort før jubilæum: - Nu bliver der tomt i salonen

Jette Rødbro-Thomsen fyldte meget i salonen med sine mange historier, og der vil ifølge Ania Gertved på billedet i baggrunden være en tomhed, som ikke kan fyldes ud. Foto: Daniel Fonseca

Den 3. marts skulle frisør-salonen Klippestudio 82 i Taastrup have holdt 30 års jubilæum, og den 1. juni ville hun være fyldt 60 år. Men fejringen bliver til en begravelse. For frisørejeren Jette Rødbro-Thomsen er død 1. februar, efter hun var blevet ramt af blodprop og et kortvarigt kræftforløb.

– Nu bliver der helt stille og tomt i salonen. Hendes personlighed fyldte hele rummet, siger Ania Gertved, der har været ansat i salonen de seneste 15 år.

Hun står i baglokalet, og i en lille mindekasse med fotos og udklip har hun netop fundet sin gamle jobansøgning.

Ania Gertved står med sin gamle uopfordrede ansøgning, hvor hun fortæller, at hun er uddannet frisør og gerne vil arbejde i salonen. Foto: Daniel Fonseca

Her er hun med sin kollega Heidi Svendsen, der har arbejdet i salonen i 23 år.

– Jette var en person, der fyldte rummet. Vi er chokerede og kede af det. Kunderne kommer ind, og de fatter ikke rigtigt, at Jette ikke er her mere, og det gør vi heller ikke, siger Heidi Svendsen.

På bordet foran dem, har de lagt en masse gamle billeder og udklip frem. Billeder fra julefrokoster, fra de fyrige firsere med stort hår og fra arbejdet i salonen.

På billederne her ses Jette Rødbro-Thomsen. Foto: Daniel Fonseca

Selvom der flere gange bliver knebet en lille tåre, så bliver der også flere gange slået en stor latter op. For var man i nærheden af Jette, så skete der noget, og hun havde altid en god historie.

– Hun snakkede som en sindssyg. Når der var kunder, så var det hende, der snakkede – ikke dem. Engang havde vi en kunde, der bare ville læse, så jeg var stille, og da han var gået, sagde Jette til mig, at jeg skulle huske at tale med kunderne. Gennem en bekendt fik jeg efterfølgende at vide, at kunden havde været yderst tilfreds, fordi ’han slap for at svare på alle mulige spørgsmål hele tiden’, erindrer Heidi Svendsen.

Her ses Jette Rødbro-Thomsen i fuld sving i Klippe Studio 82. Affotografering: Daniel Fonseca

Tilstoppet kloak og ild i bordet

Der er blevet grinet meget i salonen. Og det gør der trods omstændighederne også under interviewet.

– Jeg kan huske, vi fik hele hovedgaden spærret af, fordi vi måtte ringe til en kloakmester. Det hele var stoppet til, fordi der lige havde været lockdown og folk kom ind med deres lange hår. Der stod vand over det hele og det lugtede, så Jette ringede til en kloakmester og sagde, han skulle komme med det samme, og hans vogn spærrede gaden af, siger Ania Gertved.

En anden gang var det også lige før, at brandvæsnet skulle tilkaldes.

– Jette havde købt en bio-pejs, som der skulle hældes væske på. Men hun så ikke, hun havde spildt, så da hun skulle tænde den, var der pludselig ild på bordet og gulvet i køkkenet, men jeg fik dog slukket det hurtigt, griner Heidi Svendsen.

I baglokalet har Heidi Svendsen (tv) og Ania Gertved (th) fundet en bunke minder frem fra en lille kasse, og der kan godt trækkes på smilebåndene over gensynet med de nostalgiske fotos: Daniel Fonseca

Det gik stærkt med Jette Rødbro-Thomsen som ifølge kollegerne konstant kom på nye ideer.

– Hun kunne have mange bolde i luften, men hun greb dem altid, og jeg tror, det er derfor, at hun kunne have salonen i så lang tid, siger Ania Gertved.

Hun sagde altid, at hvis hun en dag skulle på pension, så ville hun komme forbi hver dag

Heidi Svendsen, frisør

Ifølge kollegerne har man mistet et omsorgsfuldt, energisk menneske, der altid gik forrest.

Selvom det ikke blev til 30 års jubilæum eller 60 års fødselsdag, så fik hun lov til at afslutte livet med en tidlig fødselsdagsgave sidste år – en rejse til Dubai med sine to søstre og et par veninder. Hun elskede nemlig at rejse.

Jette Rødbro-Thomsens allersidste rejse bliver fredag den 10. februar i Herstedvester Kirke i Albertslund.

Jette efterlader sig sin mand og tre børn på henholdsvis 17, 19 og 26 år. Desuden har hun en mor, der stadig lever og er 92 år gammel. Affotografering: Daniel Fonseca

Se flere fotos fra tiden i salonen herunder.