Mads og Flemming er begge bidt af særlig passion

16-årige Mads Rasmussen fra Fløng og 69-årige Flemming Nørgaard fra Taastrup deler en særlig passion. De elsker modeltog og har tænkt sig at bruge begge weekenddage på udstillingen “Modeltog for alle”.

Fra kælder til kæmpe hal: Mads og Flemming er begge bidt af denne passion

Flemming Nørgaard med sit barnebarn og sin søn på modeltogsudstilling i Taastrup Idræts Haller denne weekend. Privatfoto

Denne weekend har Mads Rasmussen og Flemming Nørgaard brugt det samme sted. De har sammen med flere tusinde andre besøgende dyrket deres interesse for modeltog for fuldt damp til udstillingen “Modeltog for Alle 2023” i Taastrup Idrætshaller.

Lørdag brugte Mads Rasmussen to timer af sin 16-års fødselsdag med at nærstudere baner, detaljer i landskaber og identificere skala, epoke og matrieltype på vogne og lokomotiver.

For ham var det et lille stykke himmel at spendere sin fødselsdag på den måde.

– Det er bare helt perfekt. Det er sjovt at gå rundt og se det hele, når nu jeg ved meget om modeltog, for så kan se på modellerne, hvilke lokomotiver og vogne, der kører, siger han.

Mads Rasmussen har samlet modeltog i tre-fire år. Det er skala 1:87 i mærkerne Märklin og Piko han har og med digitalt styresystem.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

– Jeg ser også efter, om jeg kan finde inspiration til min egen bane. Især i forhold til landskaberne, og så tænker jeg på at bygge en station, siger han.

Han nyder også følelsen af at kunne gå rundt blandt de mange andre modeltog-entusiaster. Og han har endda mødt et par stykker, han kender fra tidligere udstillinger.

Mads Ramussen brugte dele af sin 16-års fødselsdag på at nærstudere baner og anlæg ztil “Modeltog for alle 2023” i Taastrup. Privatfoto

– Det er fedt at vi er så mange, der går op i det, siger han.

Han bruger en stor del af sine sparepenge på modeltog, også denne lørdag, hvor han tager seks godsvogne med sig hjem og naturligvis straks skal afprøve dem på sin opstillede bane i sin farfars kælder.

65 år gammel kærlighed vakt til live igen

En anden lokal, der nyder udstillingen, er Flemming Nørgaard. Han har været bidt af modeltog siden fik sit første analoge elektriske tog som fireårig. Men han har holdt en pause i nogle år. Passionen blev vakt til live igen i 2019, da “Modeltog for alle” for første gang var i Høje-Taastrup. Her opdagede han, at modeljernbaneverdenen havde ændret sig til at være digital.

– Jeg var solgt. Jeg købte mig et digitalt startsæt og var på kursus i AOF i Greve. Her lærte jeg det mest basale om digital modeljernbane og lærte også at ombygge mine tre gamle lokomotiver, så de nu også kan køre digitalt, fortæller han.

69-årige Flemming Nørgaard deler interessen for modeltog med sit yngste barnebarn Pelle, som blandt andet havde taget sin far, Flemmings søn med på udstillingen “Modeltog for alle 2023” i Taastrup Idrætshaller. Privatfoto

Siden har han sørget for at give sin kærlighed til modeltog videre til det yngste af sine tre børnebørn, Pelle på fire år, som selvfølgelig er med farfar og den øvrige familie på udstilling.

– Jeg synes, det er dejligt, at det yngste barnebarn også er fascineret tog, som han selv kan styre – så han er nok snart moden til at rykke fra brio-tog til rigtig modeltog, lyder det håbefuldt fra farfaren, der ofte stiller dele af sin egen samling op hjemme på spisebordet til stor morskab for det yngste barnebarn.

Lørdagens besøg i hallerne er på børnebørnenes præmisser. Men søndag vil Flemming Nørgaard selv gå rundt en ekstra gang i eget tempo.

– Udstillingen er en stor oplevelse og vi er meget imponerede af de mange rigtig fine klubanlæg, der er opstillet. Pelle fik også lov til at styre et lille tog på Märklins stand. Lørdag var mest på børnenes præmisser, hvilket også var hensigten. Jeg bliver nødt til at tage en alene tur søndag, hvor der bliver mere tid til fordybelse, lidt snak og måske også lidt handel, siger Flemming Nørgaard.

Fireårige Pelle fik lov at styre et Mærklin-tog, da han var på udstilling med sin farfar Flemming Nørgaard og deres familie. Privatfoto

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.